Oj vad en näve karameller kunde göra!

Eftersom att min hosta tar livet av mig tog jag ut min häst för att träna lite lydnad i rundpaddocken. Jag har alltid tränat honom utan godis men idag kände jag att nu ska vi få ordning på bråket så jag tog med lite godis. Jag hade honom helt lös och han blev som en liten slav för godiset. Jag ska alltid köra med mutor när jag lär honom nånting. Högst effektivt.
Dock hoppas jag att han kommer bli så pass trevlig att han går med på att göra de mesta utan godis i framtiden men det blir ett mål längre fram.
Today was all win!


Jag är hörselskadad fast tvärtom

Ja, alltså man kan säga att jag inte riktigt tål ljud. Det verkar även bli värre med åren.
Det var nog i Oslo som jag upptäckte att detta faktiskt är ett problem. Jag trodde jag skulle bli döv när mina roomies hade högsta volym på datorn. Ljudet bara skär i mina stackars öron.
Nu när jag kom hem har min kära mamma också reagerat på min ljudkänslighet. Jag sänker volymen på TVn och hon höjer och säger åt mig att jag måste skärpa mig.
Jättejobbigt...
Jag kanske skulle ha struntat i att spola mina öron efter min öroninflammation förra året.


Och så var denna dag förbi

Domen som föll under besikningen av det mest trogna fordon jag suttit i: "Det här är det värsta jag varit med om". Så sa besiktningsmannen när han hade provkört blå faran. Utöver ett lager som verkligen är åt helvete mår den bilen ganska bra ändå. Jag måste säga att det känns ganska bra trots den där lilla skammen när det blev allmänt känt att man får bullerskador av sitta i pärlan. Det hade kunnat vara mycket värre.

Ófeigur fick sina sprutor och stod snällt och stilla när veterinären stack honom i halsen. Jag är en stolt hästägare. Vad det hela kommer kosta i pengar vill jag helst inte veta. Helst inte betala heller...

Snor i näsan och hosta i halsen. Det kanske är lika bra att sova, sova säng, säng, säng.


Jag kommer inte ens försöka intala mig att "idag är en bra dag"..

Idag blir Ófeigur vaccinerad. Hoppas han är trevlig.
Jag måste besikta blåbussen idag och om saningen ska fram känns det inte alls bra. Den mår så dåligt den där bilen och jag kommer skämmas. Det finns inte ens nästan en jävla janne att den klarar besikningen. Jag vill inte veta hur mycket som är fel med den. Det här kallas ångest.
Sjuk har jag också blivit.
Allting blev plötsligt bara så väldigt jobbigt...


Påsknöjen

Denna påsk spenderade jag i luleskärgård med bland andra min bror Anton och hans tjej Katti. Här följer ett videoklipp när Anton kör skoter och Katti tolkar bakom på madrass.
Mycket nöje!


På väg hem

Jag och bussen har rullat norrut. Klockan är mitt i natten och jag ligger i en säng i Åre. Vädret känns kallt. Resan hit gick bra. Såg ett rådjur, en hare, en tjäderhöna, två möss, tre rävar och fyra älgar. Ingen dog. God natt.

Larmet går!

Nyss gick brandlarmet... igen.
Folk tände sina lampor och tittade ut genom fönstren för att försöka lista ut vem förövaren kunde vara. Oftast beror det på någons okunskap/bortglömda mat på spisen i köket.
Det är faktiskt sällan larmet tas på allvar. Det är inte så konstigt, inomhustjuvrökning och bränd mat är vanligt förekommande fenomen i denna byggnad. Man får bara hoppas att larmet sparkar igång på dagen istället för mitt i natten. Det tar alltid en jävla bra stund innan det kommer nån nisse och stänger av det.

Det är solens fel

Det har varit en helt otroligt varm och solig dag. 20 grader i skuggan. Tog trikken bort mot majorstuen drog en svängom i Frognerparken och kollade in de omtalade statyerna. Alla dessa figurer föreställer dock bara nakna människor i olika åldrar och poser. Jag gillar vanligtvis all typ av konst men nakna människor gör verkligen inte tricket för mig. Jag tror inte att det är nakenheten i sig, människor i allmänhet är otäcka varelser och när det står så många statyer föreställande just bara männsikor blir jag lite illa till mods. Vad tänkte skaparen? Vad hade skaparen för tanke eller syfte bakom dessa verk? Jag har lite svårt att se tjusningen.








Konst tolkas som man vill. Jag finner dessa nakna människor mest bara ofredande.

Eftersom att det var så fint väder klädde jag av mig till bara linnet och bestämde mig för att gå hem i stället för att ta trikken. Det var helt sjukt varmt och halvägs valde jag att gå på skuggsidan för att komma undan solen.
En kille från Elixia dyker upp med reklamblad och frågar om jag prövat Elixia nån gång. Jag svarade att jag tränat på just Elixia men sagt upp mig då jag ska flytta hem till Kiruna. Han försökte då tala om för mig hur fint det är i Oslo på sommaren och att jag borde stanna. Jag svarade bara att jag kanske kommer tillbaka nån gång. Mitt i allt detta kommer jag på mig själv med att jag faktiskt småflörtar med denna inte ens särskilt snygga främling. Till råga på allt avslutar jag samtalet med "Om jag kommer tillbaka ses vi på Elixia!", på vilket han svarar "Det gör vi va? Lova det!" och sen gick jag. Shit vad löjlig jag är...

När jag är tillbaka inne i centrum stöter jag på min absoluta favoritgatumusikant. Mannen med fiolen. Han är helt grym på sin fiol. Jag gillare!


På spaning med Matilda Forsén

Jag har fått 1000 spänn så att jag överlever i väntan på resten av lönen. Det här är helt jävligt men ingenting ska väl vara lätt så det är fan bara att levla upp, hela tiden.
Tänkte dra ut i solen och spana på folk. Det är faktiskt riktigt intressant att titta på folk i en stad som denna. Här om dagen såg jag tex Dunderklumpen. Visserligen var han inte tecknad men sättet han rörde sig på och den tjocka magen gav verkligen ett intryck av Dunderklumpen. Förmodligen var han nog bara aspackad eller hög eller nåt åt det hållet.
Det finns en kattman här också. Alltså inte en man med en massa katter utan en man som glider runt och jamar som en katt. Att han ser ut som Einstein gör honom bara ännu festligare.
Nä, nu ska dra iväg och hitta fler underliga karaktärer.

I wanna go home

Jag har varit tvungen att styra om planerna för hemresan lite. Eftersom att jag är pank och inte får pengar förns på onsdag förhåller det sig som så att jag omöjligt kan resa på tisdag som jag tidigare hade hoppats på. Om jag kommer iväg onsdag eller torsdag beror helt på när under onsdagen jag får mina pengar.
Nu vill jag faktiskt bara hem till min häst...


Ritade en bild på Ófeigur precis när jag flyttade hit. Jag är en ganska dålig matte som
inte har några riktiga bilder på min häst att hänga upp.
Dock är det inte värre än att jag får rita honom själv ibland.


Skrik

I Norge översätter man tamefan alla filmtitlar. Till exempel så är Scream 4 snart bioaktuell och guess what? Jajja men, i Norge heter den Skrik 4. Skrattretande och störande på samma gång. Jag kan inte annat än le när jag stöter på dessa filmposters.



Kommer jag någonsin att ta mig hem?

Nu sitter jag här. Min sista lördag i Oslo. Det är bara det att jag är totalt pank. Har inte en krona till övers och känner en oro av den högre graden. Jag väntar desperat på min lön som inte alls har lika bråttom som jag.
Idag har vi planerat att grilla. Kul för alla som kan köpa sig en fin filé, tråkigt för mig kan man tro men ikke. Jag har faktiskt 4 stycken bacon-ostepølser i kylen och en burk kidneybönor så det ska nog smakas.

För att jag ska kunna tanka bilen och ta mig hem måste jag få pengar. Helst i går skulle jag velat ha min lön. Jag hade som planerat lite shopping men se den gubben gick inte. Jag ber så innerligt att bilen håller hela vägen hem. Den mår rent åt helvete och låter som att alla däck vill lossna när som helst. Norge är kjempekult! Kanske... Inte så värst. Ha ha Ha ha aaa.... -.-

Tack och hej

Igår gnolade jag min sista dag på jobbet. Det var med ett tungt hjärta jag lämande Ullensaker islandshestsenter. Jag kommer sakna hästarna och folket och inte minst katten. Vi har haft kul ihop allesammans. Jag längtar till den dag då vi ses igen!

Ha de!


Stallet efter att jag mockat, städat och sopat.


Hundarna Tanja, Tequila och Diezel.


Mjölnir, Svartur, Skuggi, Jarpa, Hnakki och Hrókur.


Pene Malene


Pus


Jag och Malene


Perk plaskar i lerpölen


Bästa polare Pirat


Hrókur


Mjölnir


Då tackar jag för min tid som hårt arbetande stalledräng utanför Oslo. Jag tar med mig alla fina minnen hem till verkligheten.

Puss och klem!


Okej Katti P, här får du bilder på hästpojkarna

Här kommer bilderna jag lovade. Anders och Erik rider alltså på islandshästar. Dom skötte sig bra trots att Anders lyckades ramla av en gång. Dock tycker jag mest synd om hästarna.


Anders och Erik


Erik rider på Skuggi och Anders sitter på Mjölnir




Erik ♥ Skuggi. Dom är hyfsat lika om inte annat...

Stallkatten Pirat har börjat låta lite konstigt

Pirat är en av mina bättre vänner. Han håller mig sällskap i stallet och trånar efter kärlek och sällskap. Idag började han dock låta lite annorlunda. Han har liksom lite röst med i sitt oändliga spinnande.


Det är så att man vill vissla


Jag bor med två cowboysare

Idag tog jag med mina sambor på en liten ridtur. Dom var så duktiga.



Internet bråkar på mig. Fler bilder kommer...

Det fina med att vandra utan en destination i åtanke

Igår gick jag ut för att köpa mig en "sub of the day". När jag stod där med min macka tänkte jag att jag kunde gå en sväng i det trevliga vädret. Jag drev planlöst omkring tills jag kom till Akershus fästning. Historieintresserad som jag är gick jag in genom grindarna och tittade på slottet, kyrkan och allt annat som fanns att se. Jag var där på kvällen så jag kunde inte besöka museet då det var stängt för dagen så jag ska nog dra en runda till där innan jag åker hem.
Det var ett hemskt mysigt ställe. Kullerstensgator som ledde runt överallt, kanoner i varenda hörn, vapenbärande vakter i fancy uniformer och en rent romantisk stämning är ett sätt som jag skulle vilja beskriva det hela på.






Tillbaka i Oslo

Igår kom jag tillbaka till Oslo.
Hade lämnat bilen i stallet och allting gick smärtfritt fram till att jag hämtade den ca kl 22.15. När jag var näst intill framme i Oslo C visade det sig att vägen var avstängt. Trafiken hänvisades en annan väg och ju längre jag körde ju mer insåg jag att det kanske inte fanns en enda öppen väg in till centrala Oslo. Trött, arg och lite rädd härdade jag ut tills jag hittade in till centrum, ca 40 minuter senare än vad jag räknat med. Jag kom till slut fram och jag lever.

Förresten så åkte jag i ett av europas nyaste Boeing 737-800 flygplan igår. Gratis internet ombord. Det var inte så dumt. Får väl gotta mig i att jag hade en komfortabel flygtur.






It's like riding a space ship!


Tack för helgen Kiruna

Snart är det dags att resa tillbaka till Oslo. Ófeigur är överlägset det bästa med att vara hemma. Det var en riktigt rolig lördag men ingenting är trevligare än att få umgås med sin bästa vän någonsin.
Så här bra kompisar är jag och min häst också. Förutom att Ófeigur inte kan hi5 och gör mest som han vill när han vill och inte gärna på komando...





50årsgalej i Laukku

I lördags var det fest. Dricka, mat, lekar (eller snarare krig, ingen i min släkt är känd för att vara en bra vinnare eller god förlorare), live band, isbar och mycket mer. Jag orkar inte dra nån längre novell utan slänger upp lite bilder.
























Ófeigur

Jag är så kär i min ponny!


Fredagskos

Det är fortfarande underligt att vara hemma. Oslo känns mer som mitt hem just nu fast ändå inte. Att flytta hem kommer leda till total förvirring och psykisk black out tror jag. Jobbigt att inte höra hemma nån stans. Det ordnar sig säkert.

Idag har jag köpt en ny adapter till min dator så nu funkar den prima. Skulle sätta in pengar på banken men svenska Nordea stödjer minsan inte norska Nordea och kan därför inte sätta in pengar på norska konton. Det sög. Så nu sitter jag kvar här med en bunt kontanter som jag trodde jag skulle få ordning på.

Spenderade en härlig sen eftermiddag med Ófeigur. Borstade honom från topp till tå med allt jag hade i ryktlådan. Red honom en lite försiktigt för att känna igenom honom och han var så glad och positiv att mitt hjärta smälte.

Diggar Rolandz i "the Rock", Ripans gamla dassiga Berlingo som Anton har köpt. Man kan säga att han gick med vinst. Ingen brydde sig om att städa ur bilen. Han fick den som den var med verktygslåda, skrot, slangdelar, ja hela kittet. Plötsligt händer det.




Kiruna

Igår kom jag hem till Kiruna. Blir här till måndag sen åker jag ner till Oslo igen.
Det var en lång resa att komma hit. Hoppade på trikken kl 6 för att ta bilen ut till stallet (som ligger 10 minuter med buss från flygplatsen), tog bussen till flyget, flög upp till Evenes, tog bussen in till Narvik för att sedan ta tåget hem till Kiruna. Kl 17.40 andades jag Kirunas friska luft igen, för första gången på 12 veckor.

Det känns konstigt att vara hemma. Jag har anpassat mig till Oslo mer än vad jag trodde. Bara en sån sak som att våra vägskyltar är gula, GULA! Det är ju helt fel! I norge är det vit bakgrund på hastighets- och varningsskyltar osv. I Kiruna är det väldigt stilla dessutom. Igår kväll när jag körde hem efter elva nånstans såg jag inte mycket levande. Kiruna är en stad som sover på nätterna.

Jag har träffat min underbara häst igen. Jag hade näst glömt bort hur mysig och go han verkligen är. Idag ska jag rida och verkligen testa honom. Pressa lite på gränserna och se om han verkligen kan bete sig :)

RSS 2.0