En sån sak som man hade kunnat ge ett finger för

Idag träffade jag min pappa för första gången sen han kapade av halva pekfingret. En olycka som ledde till att hans pekfinger blev odugligt och rent i vägen lämnade honom två val, steloperera eller ta bort. Valet blev då att ta bort halva fingret.


Tillsammans är man mindre ensam

Sitter här ensam och glor på min kära dator. Det är ju bara fredagkväll och möjligheterna är oändliga men varför anstränga sig när man kan göra ingenting?


Note to self: skaffa kompisar...


Det är jag som är Döden, jag har kommit för att hämta dig.

Läste om maskiner.
Tog mig ca 10 sidor innan den enda känsla som kom över mig var dödslängtan.
Det fick bli allt för dagen.
Imorn gör jag ett nytt försök.


Plugga traktor

Nu har jag hämtat böckerna eller snarare häftena för traktorkortet.
Att köra traktor är löjligt roligt men när jag tog en titt på dessa häften och bläddrade lite snabbt igenom dom så var min enda tanke:
Gud vad tråkigt!
Bara att bita ihop och lära sig för snart är det upp till bevis.


Får man fuska i TV-spel?

Nu när jag sitter och lirar mina gamla spel till mina gamla konsoller brukar jag fundera på var alla gömda grejer i spelen är.
Som i Super Mario 64, hur jag än letar så hittar jag inte alla gömda stjärnor i slottet och blir till slut så förbannad att jag kastar mig på youtube för att kolla hur jag ska bära mig åt.
Sen tänker jag som så, hur lyckades man hitta allt förut? Hur smart var man när man var typ 7? Man kunde inte ens engelska men lyckades ändå. Nu spelar det ju ingen roll hur många svampar man pratar med, man hittar ändå inte det man letar efter och all denna ilska leder till att man vänder sig till youtube och rent fuskar.
Hade man verkligen bättre tålamod förut? Ja, så är det nog för jag vill minnas att jag dog hela tiden förut men ändå lyckades jag alltid till slut.
Men hur?
Då fanns inte youtube.
Berätta för mig, hur gick det till?
Får man i vuxen ålder fuska i TV-spel?


Lame

Nu börjar det bli tråkigt på riktigt. Jag vill ha ett jobb.
Dagarna är oändliga. Vad ska jag göra med all min tid?
Ófeigur är ju min bästa hobby men jag pallar inte att klappa honom 10 timmar om dan.
Dock har jag honom att tacka för att jag iaf tar mig utanför dörren.
Han sprang så glatt i hagen idag, min lilla knubbis.
Jag är övertygad, Ófeigur är mannen i mitt liv.
Everybody loves a chubby dude ♥


Tokelefanten där

Inatt drömde så underliga drömmar. Det kanske underligaste var att jag drömde först och främst att jag var i stugan, där jag väldigt sällan är nu för tiden. När jag står och pysslar med bilen så går en elefant förbi och jag blir skiträdd. Sen går den in i stugan och är då plötsligt något mindre än vanligt för att trampa på min telefon. Telefonen blev helt platt men funkade fortfarande och så var elefanten inte större än en hund och hoppade upp i soffan och la sig på rygg.
Vad kan detta betyda? Underligt, mycket underligt...



Valpsjuka del II

Inom loppet av 5 dagar har jag hunnit snutta på hela 8 valpar.
Jag är som totalt såld.
Inte ens jobbiga snorungar vill klappa valpar lika mycket som jag.
Varför?








Valpsjuka

Inte nog med att min kära vän Hanna har 4 charmerande valpar hemma, Anna-Sara har gått och skaffat sig en valp hon också.
Det är synd att valpar inte är valpar för evigt.
Jag vill inte ha en hund, jag vill ju ha en valp.
Nu förstår jag varför folk gillar småhundar, man kan storleksmässigt låssas att dom är valpar hela livet.


Skam...

Idag var jag på ett ställe och gjorde en grej.
Jag fick minsan på nöten.
Man måste ta ansvar för sina handlingar sas det.
Jag vet det och lovade mig själv att aldrig göra om mina misstag.
Det var ju ett dumt löfte tänkte jag sen, det finns ju aldrig några garantier.

Men som jag lärt mig på LKAB, det är ingen fara så länge ingen kommer till skada eller dör.

Mhmm


3 månader

Igår hade jag och Ófeigur 3 månaders jubileum.

Min bedårande kille ♥


Åååååh! Småskruttar!

Gårdagens stora höjdpunkt, 4 totalbedårande valpisar på snart 5 veckor. Varför smälter man så fort man får snutta på en valp? Det går inte att motstå, helt omöjligt. Valpar är det bästa jag vet.

Lilla Terje och jag ♥


En sketen torsdag...

Efter ca 3 veckor med punka har jag bytt det där dumma däcket på blåbussen. Utmaningen var dock inte själva däckbytet. Jag var ju tvungen att skotta fram hela bussen som blivit inplogad då det snöat konstant sen i tisdags. Men det gör inget. Snö är det bästa som finns och nu ser man vart man går även om det är mörkt. På tal om mörker så gick strömmen en stund men kom just tillbaka.

Timeless fun

Det finns så många prylar, lekar och diverse liknande som är anpassat för barn men som stora barn/vuxna uppskattar mer. Då och då kommar man till insikt med att man uppskattar och roas mer av saker nu än när man var liten.
Att åka madrass är en sån sak.
Nu när det kommit så mycket snö kastade vi oss ner för backarna, A-S och jag, och skrattade så mytcket att det nästan kom lite kiss.
Givetvis har vi passat på att travat ut i skogen med våra trogna springare också.









Man ska synas när man rider. Reflexer är coolt.
Okej, jag lever i förnekelse...


Whoop whoop!

Nu kom vintern.
Vilket pepp! Jag kan inte med ord beskriva lyckan jag känner.
Idag blire att åka kälke.


Fylla, muschfest och så ruskigt bakis

Så vill jag beskriva den gångna helgen.
Tvådagars fylleslag av medelsorten.
Det blev en billig helg. Utgifter på under hundralappen/dag.
Iförd rosa mustasch gled jag fram som en halvkass imitation av Eugene Hutz.
På söndagen var jag så ruskigt bakis att jag var helt säker på att min hjärna skulle lossna och trilla ut om jag reste mig upp. Så lovade jag mig själv det klassiska "Aldrig mer!"



Lätt värt.


Jobba på jobbet

Jaha då var vi på väg mot stan igen, jag och traktorsimon. Punka på traktorn igen. Vem FAN är det som slängt en massa järnskrot i skogen? Vi kan inte göra ett smack utan traktor...

Anna-Sara Sikku

A-S har dammat av och sparkat igång sin egen blogg.
Äntligen...





mobilblogga?

Jaha ja. Det här är lite testing testing. Bloggar från mobilen vilket är besvärligare än man kan tro. Så upp till bevis, funkar det här?

Kom nu vintern

Igår kom det äntligen lite snö igen. Det är så himla dystert och mörkt innan snön kommer och den stannar faktiskt ganska bra på marken nu så nu är det nära. Sen var det ju det förbaskade stormandet. Om snön inte smälter bort så lär den med största sannolikhet blåsa bort...


Jag trodde jag skulle dö

Jag var trött. Jag hade knuffat den gröna skottkärran en bra bit. I skottkärran låg en dunk fylld med vatten. Den skulle tömmas inne hos vilddjuren.
Jag öppnade grinden och slank snabbt in. Jag trodde att jag klarat det men han var redan där. Långa spetsiga horn redo att gå till attack. Jag höll emot med mina bara händer men visste att det var lönlöst. Med staketet i ryggen fanns ingen väg ut. Plötsligt slutar han och jag tömmer dunken så fort det bara går. Jag skyndar mot grinden, friheten. Med dunken som sköld hinner jag precis undan hornen som jagar bakom mig.
Jag trodde jag skulle dö.


Ett orm


Alla heter Simon

Det är verkligen så, alla heter Simon. Jag har sisådär en 7 vänner på facebook som heter just Simon och utöver det vet jag minst 7 Simon till bara i Kiruna.
Jag vet inte om nån annan tänkt på det men Simon är med på tv varenda dag. Allvarligt, kolla tv några timmar en dag och jag lovar att man stöter på 3-4 Simon. Både karaktärer och riktiga människor heter Simon. Simon kan man heta överallt i hela världen utan att det är en raritet.
Varför döper så många föräldrar sina barn till Simon? Det är inget fel med det namnet, jag bara undrar.
Om jag nånsin köper en guldfisk lovar jag att jag döper den till Simon.
Alla heter Simon.


En helt ny värld..

.. som Peter Jöback hade sjungit om han var Aladdin.

Jag fick helt enkelt ge upp min gamla telefon i stor sorg och saknad. Utan telefon klarar jag mig dock inte så igår köpte jag en ny. En sån där ny modern telefon, en sån där Samsung Galaxy 3, en sån där Androidtelefon. Hoppas att den håller ett tag. Jag tror dock inte den pallar över 4 år men man kan alltid hoppas.
Jag har för tillfället även jobb igen. Nytt jobb med för mig en ny maskin att bocka av på listan. Jag har nämligen spakat runt i en liten söt grävmaskin.

Nu är det bara att fixa däcket på bilen så är allt frid och fröjd igen.


What?

Kolla snorungen i  jättehjälmen och overall på den tjocka lilla ponnyn!

Nej det var ju Anna-Sara och Úlfur ♥


Nunnan och Svampen

Mystiska varelser som nattetid smyger Kirunas gator fram. Skygga och ganska svåra att upptäcka. Klappar gärna katter men det finns inga dokumenterade fall på att någon katt någonsin kommit till skada. Klassas som fredliga samt ofarliga. Dessa figurer är mer rädd för dig än vad du är för dem.


Lämna mig inte

Det är med stor sorg jag har insett att du svävar mellan liv och död. Du har troget funnits vid min sida i över 4 år. Det har varit 4 fantastiska år. Du är mer lojal än någon annan. Du har aldrig svikit mig, inte en enda gång.
Lämna mig inte, jag lovar att pensionera dig om du överlever men jag är inte redo för nån ny. Jag kommer aldrig att hitta någon som är lika bra som du.
Så snälla håll ut min älskade Nokia 5140i, håll ut.


Dagens stroke

Kort och gott, jag har fått punka på bilen...

WHY?!

Mitt i natten

Jag var bara tvungen att rita lite så här mitt i natten. Det blev min häst. Han är trots allt väldigt snygg ♥


RSS 2.0