...


Kul nästan jämt

Simon ringde och väckte mig i morse. Han skulle hämta grejer som skulle med till Gränsen. Jag snärtade upp och tänkte att det är väl lika bra att börja vakna i tid nu innan jag börjar jobba på måndag.
Själv stannar jag hemma i helg.
För att inte somna om igen spöade jag sista bossen i Donkey Kong Country och kollade sen Lejonkungen på gammal hederlig VHS.
Idag borde jag inte spela så mycket SNES. Igår hade så förbannat tråkigt så jag spelade hela dan vilket resulterade i knallröda ögon. Jag upptäckte för nåra år sen att mina ögon inte riktigt tål tvspel. Då var det dock så illa att jag fick gå till doktorn som inte kunde begripa vad som var fel på mina ögon. Själv drog jag slutsatsen att det var pga tvspel som mina ögon tog skada. Särskilt Guitar Hero, jag vet inte om det är för att jag spänner ögonen eller om jag helt enkelt glömmer bort att blinka men nånting är det.

Jag borde kanske ta och göra nåt vettigt av mitt liv...

Nintendo ♥

Nu äter jag inte Heracillin längre. Jag hoppas att jag kan anta att jag är helt bakteriefri i örat nu. Jippi!
Posten hade också roliga saker idag. Hela 4 stycken SNES-spel. Jag tror att idag blir en bra dag.
Jag ska nöta mina tv-spel som en korean. Jag ska inte ge mig förän jag är bra på alla spel jag har. När jag har bemästrat alla mina spel ska jag köpa fler. Tack Nintendo, ni gör mitt liv så himla värt att leva.

SNES - The Lion King

Disney står för många roliga plattformspel och ett av dom mysigaste måste vara The Lion King. Färgstarka banor med den bekanta filmmusiken i bakgrunden.
Det enda som bryter den annars så behagliga spelkänslan är det faktum att det är rent upprörande svårt. Jag har suttit halva dagen med mitt Super Nintendo och fullkomligt nötit men inte tagit mig längre än till bana 5. Och då på svårighetsgrad Normal. Det är lite pinsamt faktiskt. Jag kommer ihåg att Lion King var svårt när jag var yngre men jag trodde att jag skulle klara det mycket bättre ca 15 år senare. Det gör jag inte...

Dock ett roande och härligt spel som jag verkligen rekomenderar ♥

 


Första banan är på en sån nivå man klarar galant.
Enstaka livshotande partier som man lätt undviker.


Andra banan är inte lika lugn. Att hoppa på
giraffer och rida på en struts är ingen konst men sen gäller
det att kasta sig mellan svansarna på ett gäng noshörningar,
kastas runt i träden av apor och se till att inte
ramla i vattnet eller bli så förbannad
att man kastar dosan i golvet.



Heggas nya frilla

Var med min 4-årige lillebror Hegga hos frisören idag.
Han var hyfsat tapper tills sista putsningen. Då blev det för mycket och tårarna sprutade. Han var inte så sugen på att sitta still men när man hotade med att öronen kanske klipps av så lugnade han sig en aning. Mutor funkar ju också i form av diverse karameller.


Ber man pojken se lite glad ut är det detta naturliga leende man får se.


Färgerna har han själv valt, lila, grön och orange.
Tänk vad lätt det är att pimpa ungar, färgad spray är allt som krävs för att göra ett barn lycklig.


Tur man har smala fingrar

Igår var det film hos Simon. Hans skrivare hade tappat en rulle som matar ut papper och jag tog på mig uppgiften att försöka laga den. Med hjälp av 3 smala träpinnar, båda mina händer och väldigt mycket tålamod lyckades jag få bitarna på plats. Vi testkörde och den fungerade faktiskt.
Jag blir ofta mobbad för mina små taniga händer men se vilken fördel det kan vara.

Mindre trevligt

Imorse var jag till doktorn för att kolla mitt öra. Det var bättre så jag fick spola ur båda öronen. Det var en minus trevlig upplevelse. Att man kan ha så mycket skit i örat. Mitt inflammerade öra var värst på alla sätt. Gjorde ont att spola och ut kom en härlig brun sörja och massa bruna klumpar. Det var så äckligt.
Det andra örat var det inga som helst problem med och ut kom något som liknade en liten sten. Enligt skötreskan var det här dock inte konstigt. Hon berättade om när hon spolat en gubbes öron och det som kom ut mest liknade fimpar.
Nu vet jag med säkerhet att mina öron är rena. Så här med rekomenderar jag alla att kolla upp era öron och spola ut all skit.

Kriget i örat - ?

Jag har inte ont i örat längre men det kliar svinmycket. Imorn ska jag till doktorn och först då får jag veta om jag har vunnit kriget i mitt öra. Jag hoppas verkligen det för då får jag spola ut allt skit som finns idet. Jag längtar så otroligt mycket till att få min hörsel tillbaka. Vill inte vara halvdöv längre.
Ingen post kom i dag heller. Jag väntar och väntar. Köpte 5 snes-spel på tradera idag. Jippi! Nu har jag ännu mer att vänta av posten. Besvärligt att det ska ta sån tid nu när inte flygplanen kan gå som vanligt. Posten dröjer ju.

-.-

Jag hatar när det händer...


Kriget i örat - Sweet

Det känns redan mycket bättre i örat. Har inte alls särskilt ont längre. Jag kommer vinna denna strid. Vilken fröjd. Dock är den eländiga vaxproppen kvar så jag hör fortfarande sämre än en pensionär på vänsterörat.
Inget kul kom med posten igår så jag väntar med spänning på dagens skörd. Det dröjer ett tag innan posten kommer så jag får väl dricka Proviva och nöta Super Mario bros 3 under tiden.

Antons trixa-med-kryckor-skola #1

Jag är inte längre familjens enda slav under smärta. Min mor har ont i tanden och Anton har lyckats söndra knät och fick snällt inhandla kryckor. Han visa stolt sina första lite enklare trick på kryckor.



Hänga på kryckor med hjälp av bord


Enkel freestyle


Kloka ord

Det här med kärlek är ju ett odödligt ämne här i världen. Alla pratar om det mer eller mindre men när barn yttrar sig blir det plötsligt så otroligt äkta. Hittade nåra härliga citat från barn om just kärlek.

"Om du vill bli älskad av någon som inte redan finns i din familj, är det inte fel att vara vacker."
Anita, 8 år

"Kärleken hittar dig, även om du försöker gömma dig. Jag har gömt mig ända sedan jag var fem, men flickorna hittar mig hela tiden."
Dave, 8 år

"Om det är din mamma kan du kyssa henne när som helst. Men om det är någon annan måste du fråga först."
Roger, 6 år

"Glöm inte din frus namn... Det ställer verkligen till det."
Erin, 8 år


Kriget i örat

Nu har kriget i mitt öra tagit fart. Jag och mina trogna piller mot mitt vänstar öra. Har fortfarande väldigt ont i örat men i natt kunde jag sova något bättre än tidigare. 1-0 till mig.
Väntar som vanligt på posten. Har köpt lite nya SNES-spel och just denna vecka vore det superb om dom ville komma så min tillvaro blir något mer bekväm.



Jag och mina hjältar! Proviva skulle jag tydligen dricka då Heracillin
inte riktigt kommer överens med magen.


För att det ska gå bra måste det ibland gå lite dåligt

Har sen i fredags varit döv på ena örat. En fet vaxpropp som vägrat lösas upp. I lördags började det göra ont i örat så jag gick till sjukan för att kolla upp det. Där får jag veta att det inte är nåt fel på mitt öra,bara en vaxpropp. Får nå örondroppar och känner mig lättat över att inget är galet. Upptäcker att dropparna inte funkar alls och det gör bara mer och mer ont i örat så idag gick jag till en annan doktor. Han är dansk och tar en titt på mitt eländiga, döva ,smärtsamma öra och utbrister "Oj oj, du har stora problem med ditt öra" och drar på sig den klassiska mördarseriösa läckarminen. Jag har alltså inte bara en vaxpropp utan också världens jävla inflamation i örat som akutmottagningsläkaren i lördags inte kunde begripa. Ska aldrig mer lita på den läkaren. 4 dagars onödigt lidande. Har tydligen en härlig mix av vax, blod, fukt och bakterier i örat. Måste vara rena rama discot.

Vad hände med svininfluensan?

Från att ha varit medias hetaste ämne hörde man plötsligt inte länger ett ljud om svininfluensan.
Halva jordens befolkning skulle stryka med och det var ett himla pådrag. Flera herrans miljoner kronor satsades på vaccin. Vaccinet som många valde att inte ta och som till och med förbjöds i ett antal länder. Varför? Varför gjorde man en så sjukt stor grej av det som senare inte var så livshotande som man befarat?
Personligen så har jag massa tvivel och teorier.
Det kanske bara var ett snesteg, en regäl missbedömning.
Kanske var det inget annat än en "vanlig" influensa. Influensa tar människors liv överallt, året runt men det var det nog inte många som tänkte på när nyheten om svininluensan kom ut.
Eller var det kanske så att man kände skuld och skam över tsunamin för några år sen? Det fanns ju folk som visste om att den skulle slå till men sa inget till offentligheten då man inte trodde att det skulle bli en så stor katastrof. Så denna gång valde men att varna världen.

Det finns mycket att fundera på inom det här...
Jag tror inte att det var vaccinet som stoppade svininfluensan iallafall. Så tycker jag inte att man borde vara så rädd för att dö. Varje gång man sätter sig i en bil, går i en trapp, simmar, tar en tur med båten, utövar sport eller bara är på fel plats vid fel tillfälle så försätter man sig i en livshotande situation.

Allt detta är visserligen bara mina egna funderingar...


Stilige Sebastian

Idag kom min sjukt snygga samlarfigur med posten.
Sebastian, känd som Black Butler eller Kuroshitsuji som mangan heter.









Så långt bort man kan komma?

Vad är det med folket i södra Sverige och Kiruna?
Visst kan det kännas som att man bor vid världens ände till och från men allvarligt, Kiruna är inte långt borta.




Jag önskar att jag kunde känna likadant för Stockholm, att åka dit är som att åka utomlands.
Nej det går inte. Som många norrlänningar har jag den uppfattningen att vart man än kan ta sig under 24 timmar är inte långt borta.
Skärp er nu söderlänningar.

Miniroadtrip, disco och aktiv dödshjälp

Gårdagen var så där lam som många andra dagar så i brist på roliga aktiviteter tog jag och Anna-Sara ett beslut. Vi hoppade i bilen och drog till Gränsen över kvällen. Eftersom att vi inte hade boende över natten var det bara att köra hem efter krogen så jag fick hålla mig i mina sinnens fulla bruk och inte förgifta mitt system med alkohol. Det gjorde inte mig särskilt mycket och jag roade mig bland fylltrattar och dunka dunka.
På natten på väg hem var det ruskigt mycket harar på vägen och helt plötsligt vänder en hare på flykt och kutar för allt vad den är värd rakt in i sidan på bilen. Det blev en jädra smäll och den stackars haren kan inte varit annat än självmordsbenägen. Att döma av smällen är det högst troligt att jag ofrivilligt gav haren en regäl dos dödshjälp.


Båten är här

Idag kom leksaksbåten. Jag fick hjälp av min kompis Hans att bygga ihop den. Det är inte vilken leksaksbåt som helst. Det är Thousand Sunny från One Piece!
Jag tycker att den är fin. Hurra för pirater ♥



Hobbits

Svänging dänga. Fin bit...



L


L från Death Note.

 


Självaste påskafton

Jag kan inte påstå att jag känner mycket för påsken. Förra påsken låg jag i en förjävlig magsjuka och året innan det låg jag på sjukan med ett brutet bäcken. Väntar med spänning på vad som väntar idag.
Dagen har inte direkt varit svinkul hitills. Elliot har gett mig en kärleksförklaring. Lamkött i all ära men pojkstackarn är 7 bast och det är fullkomligt omöjligt för mig att ta åt mig.  Jag blev mer rädd än glad.

Här om natten blev jag också rädd. Anna-Sara har blivit min roomie på heltid och vi sover skavfötters i min säng. Plötsligt börjar hon sparka på mig och säger "Håll i, håll i min tå". Jag fattade ingenting och försökte få henne att förklara varför men hon fortsatte bara så jag tog tag i hennes fot och hon utbrister "Å, nu kan jag sova". Jag släppte foten och hon började genast att sparka på mig igen och tjatar "Nå, håll i nu! Håll i min tå!". På morronen visar det sig att hon gjort detta upptåg helt i sömnen.

What do you do do you do?

Långfredag, Jesus dog och hela kittet. Tror jag.

Jag förstår mig inte på påsken.
Men sen är det mycket jag inte förstår mig på heller.

Varför dog Jesus?
Är jorden verkligen rund?
Varför kastar Romeo konfetti?

Frågorna är många.


 


RSS 2.0