Första gången jag och Ófeigur åkte på tävling helt ensamma

Igår var alltså jag och min kära häst på klubbtävling i Gällivare. Det gick ju inte direkt bra men vilken klippa han är min trogna springare.

Till att börja med startade vi färden kl 06.30 och åkte i det värsta åskväder jag varit med om så här högt uppe i landet. Tokblixtar slog ner överallt mellan Jukkaskorsningen och Skaulo. Det regnade så hårt att jag trodde jag skulle bli döv. Tänk då min stackars häst som förmodligen fick uppleva nåt som lär ha låtit som ett tredje världskrig runt transporten som har plasttak eller nåt liknande. Att döma av rännskitan han hade haft och det faktum att det var svans fulla rampen tyder på att han haft en relativt stressande resa.

Trots en skakig resa tog vi oss fram levande. Jag mådde som vanligt helt sjukt dåligt, vilket jag alltid gör på tävling. Vi fick inte alls några bra poäng. Jag kände själv hur jag inte kunde rida. Offe var jättelugn och trevlig medans jag bara satt där, spänd som en fiolsträng.
Han tog inte ens traven i finalen på grund av mig. Han kämpade dock på min lille man och vi båda svettades som grisar då det var varm, kvav och rent kletig åskluft till väder. Faktiskt på gränsen till plågsamt för så väl djur som människor.

Jag är hur som helst helt sjukt imponerad av min häst som fick en jävlig färd i transpot följt av hela 4 turer på tävlingsbanan och var i slutet av dagen fortfarande snäll och tillmötesgående. Vi hade stadig kontakt hela tiden. Jag "tappade" inte bort honom eller kände att "kontakten inte riktigt var i" en enda gång. Vi synkade bra men teamade helt åt helvete. Jag är oerhört stolt.

Det var en ruskigt trött och sliten duo som tog sig tillbaka till Alalahtis trygga hage. Vädret var strålande på kvällen och Offe var så glad at få släppas ut och rulla av sig all svett han samlat på sig under dagen.

All kärlek åt min bäste vän, mannen i mitt liv, min stora kärlek, min själsfrände, den jag älskar mest av allt, vilken annan löjlig fras som finns, you name it!

Tack och god natt...

Jag blir så ledsen...

Saker och ting blir aldrig som man tänkt sig eller ens vad man vågat hoppas på. På söndag morgon runt 5 hoppas jag lyckas mota in min häst i transporten. Jag får åka ensam på tävlingen i Gällivare till mitt stora förtret.
Bodentävlingen närmar sig och chefen vill inte ge mig ledigt. Det löser sig nog men någon transport har jag inte lyckats låna än.
Det hade inte gjort nåt om man hade en hjälte som kunde rycka in och göra om ens liv till total perfektion. Jag blir ju så ledsen när det inte blir så bra som det såg ut att bli i början.
Hora.

Bollmongo


Mitt älskade hjärta


Fingerskador måste vara genetiskt i vår familj

Idag lyckades min storebror såga sig i fingret på ett eller annat sätt. Det var ingen fara men pojkstackarn klarar inte av att se blod och mådde tragiskt dåligt bara för att det blödde.
Nu på kvällen åkte vi in till sjukan för att få det omplåstrat och rentvättat. Om han själv skulle börja peta i såret skulle han med största sannolikhet ha svimmat.


Om man blundar slipper man se...


...det lilla, lilla eländet.

Att vi skadar våra fingrar beror nog helt på vår pappa som skadar händerna mest hela tiden. Han har dessutom tappat ett halvt finger. Man vet alltså vad man kan vänta av framtiden...


Det är fint med Berlingo

Fråga min brorsa...


På bio med min mamma...

I fredags gick jag på bio med min mamma. Klart man måste se Jag Saknar Dig på bio när huvudrollerna spelas av Kirunabor men hur som helst. Så här var det heeeela filmen:



Mycket rörande film. Nästan alla grinade. Inte jag. Det är inte för att jag är känslokall utan för att jag får en outhärdlig smärta i själen istället för att ta till tårar. Hur som helst är det en film som framkallar tårar, smärta och/eller ångest för de flesta.
Se den...

Ibland gör hästar precis som dom vill


Shoppingtips

På Hööks kan man köpa en mössa för typ 50 spänn. Dessutom står det "I love my horse" på den. Så sjuuuuukt snygg! Jag och Anna-Sara har varsin.
Varför? kan man kanske undra.
Ja alltid retar det nån.


En blöt och besvärlig häst

Idag har det regnat hela dagen. Jag åkte glatt och red min häst men insåg ungefär på en gång att han inte alls var med mig i psyket. Oroligt gnäggande från hagen gjorde att han inte alls kunde fokusera. Han var kall och blöt och började småhosta så jag satt av och slängde på honom regntäcke med fleecetäcke under. Grabben ska inte behöva frysa i sin förvirring. När jag släppte honom i hagen gick både Ófeigur och Gýllir bananas. Galopperade järnet och hoppade och bockade som rena vilddjur. Det är så härligt att dom kan ha kul även i gråväder.

Fick hem nya tränset i veckan. Det sitter som gjutet. Han passa bra i bling-bling. Nu är han Alalahtis lilla ghettobitch. I love it!


Kattstackarn

Här är en bild på stackars Milly när hon olyckligt fick åka bil över 140 mil instängd i en liten bur. Hennes sorgsna ögon och mjuka pip krossade våra hjärtan. Skönt att vi kom hem utan problem.


300 mil på 3 dagar

Det blev 3 intensiva dagar på resande fot. Allt rullade på så mycket bättre än planerat. Kom hem i går. Det tog alltså bara 3 dagar att åka tåg till Norrköping, packa ur en stuga, besöka Söderköping, äta på glassrestaurang, lasta hästar, åka till Hudiksvall, bo en natt på hotell, handla på Hööks i Sundsvall, äta på Max i Skellefte och sen köra raka spåret hem. I bilen fanns hela tiden jag, Anna-Sara, en hund och en katt.


Mina kompisar på tåget.


Resans mest onyttiga middag.


Fullproppad bil. Tekla syns liggandes på diverse packning, det var hennes plats under hela resan.


Mest synd var det om katten som fick åka i bur. Hon småpep till och från men
gillade läget och sov bort sin ångest


Vi däremot hade det bra där fram i bilen.


Vi körde över högakustenbron. Den höll.

För övrigt var det faktiskt en trevlig road trip.


Man är åtminstone flexibel

Sista dagen på jobbet innan ledigveckan och jag har både fallit på knä i lera och spolat händerna med hydraulolja. Varför ska man ens försöka göra det lätt för sig?
Såg framför mig en lugn ledigvecka med mycket sömn och träning med hästen men som med mycket annat här i välden blir det inte som man tänkt.
Imorn hoppar jag på tåget till Norrköping, kommer hem om en vecka eller nå liknande.

Men dö då biljävel, göre bara!

Jag har lånat en bil. Den går sämre än den dassigaste gruvbil man kan finna på LKAB-området. Det är med skräckfylld ångest och blygsamma förhoppningar man vrider om nyckeln till det dödslängtande fordonet. Att backa går bra i friläge i nedförsbacke, att backa annars går inte alls kan man säga.
Nu när jag kom från jobbet tänkte jag backa in den på parkeringen så jag lätt kommer ut men den dog på mig så jag frirullade in i en annan p-ficka. Hoppas den startar för mig imorgon.
Annars kan den dö då om den så gärna vill. Den går så ryckigt att jag får ont i hjäratat så vill den ta sig ur sitt lidande så klandrar jag den inte.

Men varför?

Cykel i combo med mörker, kyla, regn och uppförsbacke är fan sämst. Ska det vara så svårt att få glida i lite medvind?


Jag är ingen aktiv människa

Att cykla är nog bland det värsta jag vet. Jag är helt enkelt alldeles för lat för något så aktivt. Den här veckan har jag tappert cyklat till och från jobbet. Det är mestadels nedförsbacke till jobbet men jag tycker att det är svinjobbigt ändå. Pressa hem i uppförsbacke ger rena dödslängtan. Att jag dessutom cyklar på en cykel med lite luft i däcken och som till på köpet är inställd för en mycket liten människa kanske har en avgörande roll. Jag vet inte. Svetten sprutar nog vilket som.

Tjuvsnyltar på grannen

Jag kan nu glatt meddela att jag har internet. Eller, jag tjuvsnyltar på grannens. Det funkar jättebra så det ska jag fortsätta med.

Anmälda till Midurs hösttävling

Då var jag och Ófeigur anmälda till tävlingen i Boden 3-4 september. Jag ser verkligen fram emot att åka dit. Förhoppningsvis kan jag åka på tävlingen i Skellefteå 20-21 augusti men då måste jag ha med mig nån annan som också ska tävla. Lite för långt för att åka ensam dit då jag aldrig tävlat där tidigare.
Nå väl, skönt att Boden är spikat!


RSS 2.0