Vila i frid lille vän

Idag dog våran lilla fisk. Ingen förstår varför. Han klarade inte ens en vecka. Är det dom kalla nätterna? har vi matat ihjäl honom? Blev han mördad? Var han sjuk? Självmord? Frågorna är många...
Jag böt vatten här bara för nån dag sen så han lär inte ha dött av grisigt vatten.


Första tävlingen för nya klubben

Japp, jag kör denna säsong för BSK Snowboard och alltså inte för KBK. Kalla mig gärna för en förädare men jag åker för BSK med stolthet.
Idag tävlade jag Norges cup (tror jag det heter) mot några av norges bästa kvinnliga åkare. Jag kom som ganska väntat sist. Ensammast i världen kände jag mig dessutom då jag inte känner en själ + att jag var den enda svenska deltagaren. Trots allt obehag så var det riktigt kul att åka. Vad jag trivs på min bräda. Snowboard är verkligen det goda livet.

Föregående inlägg var väl kanske inte riktigt sant

Vi pressade så klart inte tårtan förns Anders kom hem. Så ond är jag inte. Blev tårta till frukost. Man blir så glad av dinosaurieströsslet.
Ikväll tänkte jag vara full och imorn ska jag tävla slopestyle.
jag tror jag tappade livslusten fullkomligt...

Dagen-efter-tårta

Slängde ihop en tårta. Erik tittade på. Bjöd halva kollektivet. Synd för Anders att han inte hann hem och smaka.


Åldern är bara en siffra, men jag vill lova att den stadigt tickar uppåt

Idag har vi fyllt år. Jag fick ingen present, ingen tårta och inte frukost på sängen men jag är ganska glad ändå. Vi gled alla 3 på ett så galet flippat museum att jag inte med ord kan beskriva det. Frös som en hund på jobbet men har druckit nåra öl så nu äre fint igen.


Så hä flippat vare på museet att vi inte kunde annat än gapa


Man fick inte fota men jag gjorde det ändå. kaffepanna, check!


Öl på museét

Introducing Eugene!

Vi har en fisk!

Eugene ♥


Jag ger mig själv ytterligare en klapp på axeln

När ingen annan uppskattar det man gör får man uppskatta sig själv. Därför tänkte jag ge mig själv ännu mer cred. Har just precis betalat hyran vilket betyder att min vistelse här i Oslo är tryggad till 25 februari. Igår tvättade jag kläder, ALLAS våra kläder. Ruskigt snällt där Matilda. Tummen upp! Jag lagar mat till familjen nästan varje dag. Anders har ont i halsen och gissa vem som förser pojken med förnödenheter, japp, det är också jag.
Bevisen talar alltså för att jag är ganska bra och faktiskt riktigt snäll. Vuxenpoäng vill jag dock inte ha. Idag är min sista dag som jag kan kalla mig 20 år. Imorn över går jag ofrivilligt till 21. Vilken ångest.

Jag glider med norska kids utan att jobba på barnehagen!

Ihelgen har jag lärt 6 kids att glida bräda som aldrig förr. Jag tänkte berätta för världen hur trevligt jobb det ändå är. Alla mina barn lärde sig att åka "stora" liften och alla fixade att svänga och hälften hittade tjusningen med barnparken.
Jag skulle vilja påstå att jag faktiskt lyckats. Jag kan till och med gå så långt som att säga att jag är stolt över mig själv. På 3 dagar grinade bara 2 av barnen en gång var. Inte illa med tanke på att kommunikationsproblem uppstår lite då och då mellan mig och mina lärlingar.
Jag kan till och med driva med barnen då jag är svensk och större än dom. I love it!


Vakna upp på morron så va den dan förstörd...

Vaknade imorse, mådde som man förtjänade. Missade tåget jag tänkte åka med, tog ett annat. Satte mig ner, lyssnade på musik. Upptäckte att håret luktade passiv rökning och mögel. Blev glad åt det faktum att jag slipper kramas med barnen på jobbet. Köpte frukost, en liten toast med läsk för 54 spänn. Värt. Inte så värst. Trött, check..

Igår var jag och Anders på Naturhistorisk museum. Sjukt nice att bara glida runt och kolla på stenar och döda uppstoppade gamla djur. Dock måste jag säga att det inte ens är i närhetean av lika awesome som Naturhistoriska i Stockholm men ändå en klar sevärdhet.
Som jag gillar museum. Det finns en hel del såna här så lär bli fler trevliga dagar i trevliga museum.


It's a classic!


Mongosaurus. Jag menar, kolla hur skev han är och tänderna pekar dessutom utåt.


Vem ser elakast ut? Gladast är ju lätt apan till vänster.


Och så givetvis en liten modell på hästens äldste förfader.

Jag skulle vilja påstå att jag trots allt trivs här

Idag var för mig en sån där lugn dag. Solen sken och måsarna skrek. Såg 3 ridande poliser. Första levande häst jag sett sen jag kom hit.
Jag blir mer och mer övertygad om att jag faktiskt trivs här. Måste bara fixa ett riktigt jobb så jag kan leva lite i denna snuskigt dyra stad.
Idag var jag och Anders ner och kikade på vattnet och båtarna. Jösses, jag vill åka båt...






Yes, jag fick ett jobb!

Så där ja. Nu kan ni kalla mig snowboardfrölla.
Fick jobb idag. Gjorde som väntat en mästerlig prestation med kidsen. It's ON! Dock är detta inget jag kan livnära mig på fullkomligt. Jobbar 4 dagar i veckan 2 timmar åt gången. Alltså bara 8 timmar i veckan. Betalningen är dock jävligt bra.
Backen är liten men i stort sett en enda stor park. Det är kjempekult!

Min önskelista

Jo jag fyller ju år snart och tänkte dela med mig av mina högsta önskningar just nu.

Stallhyra - vore skönt att få en sån ur världen
Kött - jag kan inte med ord beskriva hur gärna jag hade satt tänderna i ett dött djur just nu
Godis - alldeles för dyr lyxvara i detta land
Jobb - här i Oslo alltså, pappa, inte i Kiruna
Mössa - snälla ge mig en lila mössa
Tandkräm - min är nästan slut
TVspel - till Wii
Potatis - alla vet att jag älskar potatis
Öl - kanske låter gott?
Pengar - i största allmänhet liksom

Eventuella paket skickas till:

Storgata 34C
0182 OSLO
Norway


Glöm inte att Anders fyller år samma dag som jag, alltså nästa onsdag 26 januari.

xoxo

Lyxglidare

Igår hade jag minsan himla kul. Jag och Anders följde med ett par snubbar upp till Tryvann och lekte av oss i den sjukt sköna barnparken. Snowboard kan vara så löjligt roligt.
Idag har jag däremot inte gjort nånting. Hittat en skön snow-skate-surf-street-butik. Kanske man kan glida in och tigga jobb.
Börjar bli helt galet less på våra matvanor. Vi äter olika former av pasta varje dag. Oftast med nån halvdassig pastasås och majs är en basvara i vårt matintag. Ofrivilliga veganer är vad vi blivit. Burkmat är allt vi har råd med. Jösses, jag hade kunnat ge mitt lillfinger för en blodig oxfilé.

Just another Monday

Måndag är här igen och ledigheten är över. Eller ja, alltså jag har just för tillfället inget jobb men under veckodagarna måste man ju utföra viktiga grejer och på så sätt är jag inte riktigt ledig.
Idag har vi alla 3 lämnat in ansökan om skattekort, Anders har fått en 2 veckor lång provanställning som telefonnisse, jag har fått veta att jag ska och snacka med nån om jobb som snowboardfrölla på onsdag och det var väl ungefär allt viktigt vi lyckats med idag.

Så var det ur världen

Idag har vi lämnat bort bilen. Den står ca 20 min utanför centrala Oslo hos Melker. Sjukt skönt att bli av med den måste jag säga. Nu finns inget att oroa sig över.
Melker var snäll och visade oss en mycket trevlig skatepark så nu ska mina sambos få må. Härligt att jag också lyckats bidra med nånting som vi alla har glädje av.
Imorn blir det eventuellt att glida lite snöbräda. Ölen är slut så det är väl lika bra att man börjar aktivera sig. En vecka har gått, en vecka med en massa överaskningar. Vem hade kunnat tro att bilen skulle försvinna och komma tillbaka för en orimlig summa norska penga under första veckan? Vi har inte tappat bort oss heller. Jag ska dock vara ärlig och erkänna att jag förmodligen inte hittat nånstans utan min gps som förvisso har lite dålig koll ibland.
Idag unnade vi oss även ett mål mat på donken. Vi lever annars till större delen på pasta, burkmat och såna där blanda-själv-pastasåser. Varför? För att det är billigt. Det är ibland knappt ätbart men det är som sagt billigt.

On the road again

Igår hämtade jag tillbaka bilen. Det var tame fan med skam jag skrev på papper och betalade ut min blå fara. Men vad ska man göra? Det var skönt att ingen sa nånting eller skällde på mig för att jag parkerat bilen på ett högst olämpligt ställe.
Jag var så lycklig i bilen sen att det inte ens var svårt att köra i den förjävliga trafiken. Hoppas att jag inte blir av med den igen. Det vore delux skam på mig då.
Allt detta äventyrande får mig dock att sakna Ófeigur till en plågsam grad. Jag vill bara krama om hans huvud och pussa honom på mulen. Jobbigt läge...

Upphittad!

Jag fick alldeles nyss tag på min bil. Ringde till polisen som sa åt mig att ringa till trafiknånting här i Oslo och pratade med en högst otrevlig kvinna som lät mig veta att bussen står och väntar på mig på Ulvenveien 90 och att om jag vill ha tillbaka den måste jag pröjsa 2950 nok. Trots ett ekonomiskt nederlag är jag glad att jag vet vart den är. Dock måste jag hämta den snarast då priset ökar med ca 200 spänn om dagen tills jag hämtar den. Nu måste jag låna pengar och hitta en gratis långtidsparkering vilket lär bli en riktig utmaning.

Direkt från Matilda i centrala Oslo.

Dude where's my car?

Jag och blåbussen... Det hade kunnat skrivas en hel roman om allt vi upplevt tillsammans. Nu är det dags för ett nytt kapitel i vår historia.
Idag har vi som vanligt tagit det ganska lungt, sökt lite jobb och kollat till bilen. Det var ju bara så att när vi kollade till bilen så.. Just det, den var liksom inte där. Då är ju frågan om den är borttagen eller stulen. Personligen är jag ganska säker på att den har tvångsflyttats pga av felparkering eller liknande. Hur som helst är den borta och är säkert jätteledsen.
Jag ska ringa lite kontakter och får jag inte tag i nånting så får jag helt enkelt ringa polisen och fråga vart min bil kan ha tagit vägen.

Lilla buss, du ska veta att vad som än har hänt så älskar jag dig villkorslöst nu och för evigt. Jag ska göra allt som står i min makt för att rädda dig! Var så säker.



Onsdagshäng

Här kommer lite bilder från dagen.


Här bor vi. Jag sover längst in mot elementet för jag fryser på nätterna.
Anders säng syns också.


Här sover Erik. I hans säng kollar vi på serier och annat på datorn.
Vi har en awesome rosa skräpkorg.


Här går Anders och Erik. Vädret är bättre och bilen stod kvar där vi lämnat den.


Varför dubbla rödgubbar? kan man undra.. Förmodligen är svaret:
Det är Norge, dubbelt så tydliga budskap.
Fördommarna lär inte försvinna om det fortsätter så här.


Oslo City

 


Dag 1, check

Första hela dagen i the City är avklarad. Det vettigaste vi lyckats med idag är nog månadskort för trikk. Efter det har vi mest gjort roliga saker som att spela tvspel och dricka öl för det är det vi är bäst på.
Imorn ska vi ta sovmorron för att sen glida stan och eventuellt spana efter jobb. Det blir ingen stress nu första veckan. Jag hittar ändå ingenstans så jag måste försöka lära mig vart jag befinner mig.
Att allt är jävligt dyrt här är ingen myt. Alla typer av bidrag är välkommna. Tack på förhand!
Idag har jag blivit kallad för man, kvinna och gangster. Det betyder att jag måste vara en riktig mästare.
Vad gäller vädret säger jag snöblandat regn, kallt och jävligt.


Det här ä, det här är mina kompisar...


Lost in translation

Eller i Oslo, det beror på hur man vill se det.
Igår kom vi alltså fram. Glad i hågen tills jag rattade in i storstadstrafiken. It's a bitch.
Efter en rad arga tutor, trikk och rundkörningar (=spårvagnar och rondeller) kom vi på plats. Jag har nog aldrig kännt mig så liten.
Vi bor 2 flickor och en man i rummet dvs Erik, Anders och jag. I samma lägenhet bor typ 9 andra svenskar som jag inte har någon ytterligare information om.
Tvspelen är på plats och ölen är ljummen. Här ska vi nog trivas.
Min telefon kan dock dö då jag är ganska säker på att jag glömt laddaren hemma. Mamma?
Det var väl det. Nu ska jag ta en sväng om med min gode vän Mario.

xoxo

Ha de!

Jag är framkommen i Malung. Ja, jag var ego och körde hela vägen igen.
Bussen är än så länge hel men jag bävar inför morgondagen då vi ska över till grannlandet i väst.
Så från och med imorn, ring inte mer är ni snäll, det blir som så himla dyrt. Sms är okej.

Ha de...

RSS 2.0