Sista dagen med laget...

Idag har jag jobbat av min sista dag på Skivservice. Det var med sorg i hjärtat jag lämnade mina gubbar och alla maskiner.
Aldrig trodde jag att jag skulle kunna ha så roligt på jobbet som jag haft den här sommaren. Vilka störtsköna gamla rävar det gömmer sig under jord. Tusen och åter tusen tack ska ni ha! Jag har haft så roligt att jag nästan skämms.
Jag kommer sakna mitt skiftlag som tagit så väl hand om mig och skapat en Lill-Göte att vara stolta över, jag har trots allt fått lära mig av dom bästa :)

Det var en bra sista dag med mycket jobb. Hängde på hyveln med traktorn och nå känns det fint när stereon kickar igång theme låten till Snuten i Hollywood när man glider snebanan fram. Känslan är rent kunglig. För något bättre förståelse klicka igång klippet nedan och tänk er att ni sitter där i en svinstor traktor och ba skopar järnet.
 Det är manligt.




Traktorerna jag skumpat i är av storlek L180. Det är ungefär så där stort...


Skiftlaget: Lill-Göte, Loffe, Göran och Kalle. Original-Göte är ledig, därav mitt nya namn.

Och mitt kanske absoluta favoritfordon:

Just det, elverket.

Tack för den här tiden!
I love you!

Ibland gör man rätt



Om man tror att man kan komma undan obemärkt när man i förtvivlan just frågat vem som kör när det är man själv, så tror man väldigt fel...
Jag ville bara säga det.

Om man ringer när jag sover...

Det finns inga garantier på att jag ska komma ihåg vad som sagts om man ringer mig när jag sover.
Glöm inte att jag är en skicklig röstskådis när jag är trött så det är inte alltid så lätt att avgöra om jag sover eller är vaken.
Lite jobbigt är det när chefen ringer just såna gånger...



Efter det här har chefen börjat fråga om jag är så pass vaken att jag faktiskt hör vad han säger när han ringer. Inte direkt några pluspoäng antar jag...


Schobbla schibbla

När jag kom till stallet idag såg jag att en massa byggen var i full gång. Ovalbanan börjar ta form på riktigt och diverse staket var ombyggda. Vilka är det då som byggt detta? Jo det önskar jag att nån annan visste. Okända människor med okänd bakgrund och ruskigt dålig engelska. En man kliver in i stallet och ber oss flytta på bilarna. Jag trodde han ville parka traktorn så jag flyttade på två bilar men nej inte var det därför. Han ville att jag skulle flytta på ett släp åt honom. Jag försökte förklara att han måste vänta på Gubben Berg men budskapet gick inte ens nästan fram så jag flyttade släpet åt honom med min bil och hoppades att jag inte gjort något jag inte borde.

Skönt att min häst var trevlig och snäll så jag slapp ytterligare förvirring...


"Kolla vad fint det är ute"







En trevlig kväll med massa TV-spel. Jag och A-S gick en sväng med Dingo som blev stentrött och slocknade som en klubbad säl i soffan.


Så blir TV-spelandet lite roligare

Trots att det är gammalt är det bland det roligaste jag vet. Just det, jag pratar om Super Nintendo. Nackdelen med denna konsoll är dock att man i många spel inte kan spela samtidigt när man lirar 2 players.
Det finns en ganska enkel lösning på detta problem.

Man tar helt enkelt följande:

2 TV-apparater
2 Super Nintendo-konsoller
2 likadana spel
2 stolar
1 kompis


Fördelarna blir då att man kan spela samma spel tillsammans utan att behöva räcka över dosan (om man inte har en kompis som räcker över sin för att hon kör fast dvs). Man behöver inte heller bli förbannad på sin medspelare om denne dör bort till game over hela tiden.







Jag spelar på den lilla lilla TV'n och sitter i den lilla lilla stolen bara för att det ska bli lite lite roligare.


Kärleken till hästar

Här kommer en klassisk scen som äger rum när A-S inte riktigt tål en enda liten negativ hint. Inte ens från sin älskade häst...

Kort och gott, man kan inte alltid skratta och vara glad.


Vilken glädje

Snart är vintern här och jösses vad kul det kommer bli. Ganska peppad kan man säga att jag blev idag när det blev vitt på backen för en stund.
I ♥ Kiruna


Serien om mitt liv

Nytt projekt: Rita min verklighet som en serie..



Med lite träning ska det nog gå :D

Dagens stroke

Jag och min jobbarkompis Higgins blev inlåsta i ett litet rum i kuren på jobbet idag.
Efter ett tag ville jag komma ut igen och ropar till gubbarna att dom ska släppa ut mig samtidigt som jag rycker i dörren. Det var helt svart så jag såg inte annat än ljuset i dörrspringorna.
Ingen släppte ut mig så jag blev irriterad.
Sen insåg jag att jag var på insidan och kunde låsa upp dörren utan nyckel...
Jag har nog aldrig kännt mig så efterbliven i hela mitt liv.


Dagens stroke

Fick ett sms i dag som meddelade följande:
"Hej, vänligen kontakta Handelsbanken då ditt bankkort kan ha blivit utsatt för kortbedrägeri"
Jag kontaktade då banken och fick veta att mitt kort är spärrat. Väntar nu på ett nytt kort som bör vara i min brevlåda på fredag.
Hur detta gick till är det bara bankens säkerhetssystem som vet.
Denna udda händelse trallar jag bort med en gammal odödlig klassiker.
Mahnamanah!


På jobbet går det också bra

Den här veckan kommer jag befinna mig mer på jobbet än hemma. Jobbade dubbla idag och drar dubbla igen imorn. Härligt att man får sova 4-5 timmar på natten. Men vad gör man inte för att få köra traktor?

Vampire Knight

Japp, även jag är en sån där tjej som är toksåld på vampyrer.
Men vad är grejen med att killen oftast är vampyr och att tjejen oftast är människa? Det spelar dock ingen roll för alla dessa gulliga kärlekshistorier involverande vampyrer kan man bara inte få nog av.
Vampire Knight är min absoluta favorit vampyrmanga som jag följer slaviskt.


Frozen

Ännu en riktigt usel film som ej bör ses.
Det var massor av reklam om denna film när jag var i USA i vintras så jag kände att jag var tvungen att ge den en chans.
Värdelös story om 3 ungdomar som blir kvar i en skidlift efter stängning. Givetvis har anläggningen bara helgöppet så ingen kommer begripa var dom är förrän helgen efter.
Det blir då en kamp om överlevnad där kyla och vargar står för dödshoten.


Västerbottenost

A-S: Har du ätit västerbottenost?
Matilda: jo...
A-S: jaha, är det gott? alla säger att det är svingott.
Matilda: Jo det är gott, men svindyrt.
A-S: Jaha, vart har du ätit det då?
Matilda: När jag var guide, på turerna fick man macka med sån ost.
A-S: vad kostar en sån tur då?
Matilda: Tusen spänn, men det är nog billigare om du köper bara en macka...

Lugna gatan igen

Idag longerade jag min häst kopplad. Han försökte inte rymma den här gången men var lite smågrinig och vände rumpan mot mig några gånger. Jag låter mig dock inte köras med längre och drev på honom så fort han försökte med minsta fuffens. Trots sura miner har han blivit väldigt mycket bättre. Han går faktiskt att arbeta från marken nu vilket jag ser som en enorm bedrift.


Bitvis travade han så snällt.


Han har fått en vit liten tårliknande fläck under ögat.
Det gömmer sig nog ett litet emo i honom...


Jag blir så lätt förtrollad av hans charm, han är helt enkelt bedårande.

Pip pip


Crazy Horse

Idag byggde jag en fin fyrkantig volt på banan som jag tränade lite markarbete på med min kära häst. Han travade på jättebra och fint när han plötsligt stannar i ena hörnet och går rakt genom tråden, travar ut på vägen med svansen högt som på en arabhingst, travar ca 20 meter, svänger in på gården igen, stannar utanför hagen innan han bestämmer sig för att gå in i den. Vilken jäkla tur att den stod öppen.
Det var bland det skummaste jag skådat. Han såg inte alls ut som sig själv, än mindre en islandshäst. Hade han travat så där på tävlingen hade jag förmodligen gråtit av lycka.
När jag hämtade honom från hagen så var det som att inget hade hänt. Lugnt och avslappnat gick han bakom mig. Nu måste jag laga ridbanan och göra om proceduren men jag ska nog ha honom i snöre även om han vanligtvis förstår mig bättre när han är lös.

Vuxenpoäng

Jag gick och röstade idag. Nu när jag kan och får rösta var jag ju som tvungen men det innbär också några extra små otäcka vuxenpoäng.
Forever young.. pfft.
Jag blir nog inte mycket äldre än 12 i skallen iallafall så jag borde sluta oroa mig.


Arbete ger frihet

Så här innan valet gör partierna vad som helst för folkets röster.
Att använda sig av något som många känner igen är ett psykologiskt sett ganska smart drag. Kanske är det därför Moderaterna har valt att kopiera Hitler rakt av med raden "Arbete ger frihet". För om man blädrar i historieböckerna så var det ju så han sa innan han gasade ihjäl judarna.
Dock har de fått mycket uppmärksamhet tack vare detta, mycket negativ sådan.
Bra jobbat moderaterna, bra jobbat.

She and Her Cat


Uselt

Jag kan inte säga annat än att jag var usel under helgens tävlingar i Gällivare. Min häst och jag var inte alls i fas med varandra och vi slutade på sista plats i samtliga grenar. Dock är det fint att man lägger ribban i botten första gången man tävlar i öppen klass. Vi kan verkligen inte bli sämre.
Vi bodde 4 pers och två hundar i ett litet rum utan fönster på ridklubben. Ena hunden luktade bajs och den andra spydde upp bland det vindrigaste jag sett första natten. En av hundarna satte sig i mitt knä och vips så hade jag en fläck hundmens på byxan.
På fredagen tröck Svenko sina blodiga älgslaktarhänder i nyllet på mig så att jag fick slafs i munnen.
Utöver det så var det en ganska trevlig helg...

Prepared

Blir mer och mer förkyld för var dag. Vilken skräll... aldrig att man ofrivilligt hamnar i dålig form när det är tävling.
Det är dock inte så noga. Det finns inte en chans att jag ställer in pga sjukdom. Det är ju inte gratis att tävla eller att hoppa av i sista stund så det är bara att jag biter ihop och ser till att jag får valuta för pengarna.
Tog en titt på ekipagelistan och insåg att vi bara är 3 tävlande i fyrgången jag ska tävla och 6 stycken i tölten. Det är ju nästan en besvikelse. Det suger ju att säga att man kom 3:a när man samtidigt kom sist.
På tävlinga gäller en huvudregel för att öka chanserna för stilpoäng och undvika påhopp från alla bänkvärmande skvallertanter som gladeligen snackar skit om andra hästägare då deras egna hästar är totalt värdelösa. Regeln är att ha full koll på sina grejer och att allting är rent, snyggt och prydligt. Jag har badat både min häst och alla hans prylar inför helgen just för att göra det svårt för folk att trycka knivar i ryggen på mig. Så länge jag och min häst klarar oss från att bli diskade på tävlingen så kommer vi med största sannolikhet även att klara oss undan vassa blickar och spydiga kommentarer.
Det här kommer att bli en ytterst intressant helg.


Nybadad och goluktande


Som en ögon- och snorborste

Jag vaknade denna morgon och insåg att förkylningen tagit makten över mig. Visserligen kommer det inte stoppa mig från att åka och tävla denna helg men snor runt hela hjärnan, ont i halsen och blockerad näsa kan aldrig gämföras med ett ess i rockärmen.
Köpte awesome microfiberdukar på coop idag och sa glatt till Anna-Sara, "Kolla det här är Óffes nya ögon- och snorborste".
Hur kommer det sig att jag har så lätt för att säga saker så fel?

För att roa mig på bästa sätt läser jag just nu en riktigt härlig självbiografi. Jenna Jameson's, Att älska som en porrstjärna.
Jag nämde tidigare att The Dirt är min nya ångestdämpande bibel så har man läst den äre bara att gå vidare bland alla dessa härligt bitterljuva självbiografier. Jag ska beta av nåra till innan jag slänger ut en sammanställning på mina bästa boktips.

Min kära lilla ponny

Efter gårdagens uppenbarelse tuffade jag till mig och satte mig med stolthet på min trogna springare. Jag är nu helt säker på att vi kan börja tuffa till oss, och det utan att snåla. Som bekräftelse gick han jättebra idag och jag känner den där sagolika känslan av våran otroliga samhörighet. Jag vet, det är jättelöjligt men det är sant. Hur som haver har det lugnat mina nerver och det finns hopp för helgens kommande prövningar.


Det är fint att ha häst

Lycka kan köpas för pengar men  olycklig kan man bli ändå.
Jag köpte min lycka och välfärd i form av min togna springare Ófeigur som gör min vardag lika ljus som om man skulle tittan in i en strålkastare på heltid. Dock kan skit hända och ibland ställer sig folk i vägen och kastar onda skuggor över min annars så ljuvliga tillvaro. Då kan jag bli riktigt förbannad eller drabbas av ångest och högst smärtsam besvikelse.
Sånna gånger är det tur att man kan smyggrina i manen på hästen tills folket har fattat att inte ställa sig ivägen.
Därför medför mitt hästköp alltså only a winning situation.

Ja, jag är ganska nöjd.


Det var det för denna gång

Igår var det alltså bröllop för hela slanten. Nu har min kusin Frida (som så många andra) klättrat upp en bit på statusstegen.
Roligt vare. Småfull och haltande tog jag mig igenom kvällen utan att förvärra min fossing. Dock blev min sko för liten av min svullna fot men till och med det lyckades jag glömma bort.
Riktigt inponerande tal hölls och jag funderad desperat på om det fanns nånting jag skulle kunna tillföra. Ett tal var givetvis helt uteslutet. Kvällen gick allt närmare mot slutet och jag tänkte "Nej, nu eller aldrig!", tog gitarren som trubaduren lämnat efter sig, testade micen och så spelade jag och sjöng en dänga alldeles själv på den lilla scenen.
Jag hade gjort mitt, lämnat mitt märke på festen, chockat mina medmänniskor, och faktiskt gett nånting personligt som hyllning till brudparet.
Efter att uppdraget slutförts gick hemåt.


Nygifta i Laukku, ganska awesome plats må jag säga.

När jag kom hem och linadade upp min fot märkte jag att svullnaden gått ner men att foten nu skiftar i olika nyanser av lila. Lila i all ära, jag föredrar dock en frisk fot.


Dagens stroke

Trampade snett så in i djävulen och vrickade foten. Det gjorde så ont så att jag höll på att svimma. Finns det nå värre skador? Så här ont ska det inte göra om man inte gör sig illa på riktigt. Det är som att sopa tån i bordsbenet, gör så förbannat ont just i smällen att man får dödsångest men sen går det över lika snabbt.
Jävla töntskada, FAR ÅT HELVETE!

Svullen och öm... så himla onödigt T_T


RSS 2.0