Min kompis Ellen

Jag har en polare som heter Ellen. Hon sitter brevid mig i klassrummet. Ibland när jag sitter och ritar så vill hon gärna att jag ritar henne. Då kanske jag gör det. Just en gång så ville hon att jag skulle rita henne på skidor. Som den lilla djävul jag är så gjorde jag mitt fulaste och ritade henne. Först när hon kraschade med skidorna. Det var just en specifik händelse som inträffade förra vintern då Ellen körde på en brädåkare och det slutade med att hon blödde lite ur munnen och fick hjärnskakning. Var ju tvungen att ta tillfället i akt och dokumentera det hela ur mitt minne. Men då blev hon ju lite spak på mig så jag gick med på att rita en bild hur det blev efter. Men även den ganska ful. Förlåt.

före.. efter

Yes

Igår var jag på julbord på Ripan. Å vilken matkoma det slutade i! Var så jobbigt att bada sen på träningen fast jag bara satt i varma, härliga barnpoolen.
Drog till Johannas mamma och pappa sen och drack te. Haha det är så roligt att Johannas föräldrar gillar mig. Jaja sen kollade vi Varg som för övrigt kanske är världens sämsta film men ack så sevärd då legenden Peter Stormare ger sig på en roll där han ska kunna samiska. Det är en rulle som innehåller massa tabbar. Galet.
Men det bästa jag hörde i går var från min käre far, Vi säljer inte blåbussen vi säljer den andra istället. Det betyder att jag får rulla bussen ett tag till! Å vad awesome. Nu ångrar jag inte längre att jag svängde in i stolpe. Eller jo lite men nu var det ju faktiskt värt det.

Stjärnan lyser igen

Matilda Forsén är ett riktigt dumfan.
Igår kväll lyckades jag buckla in sidodörren på bussen. Hur lyckad kan man egentligen vara? Fan, skulle ju bara köra in på Mickes gård och så är det en jävla stolpe ivägen. Ååååå vilken ångest. Ringde till min käre far i största förfäran och sa Du kommer döda mig!. Hoff, bussen ska ju säljas och så kommer jag och pajjar och har säkert sänkt värdet på den med typ 10.000 spänn. Farsan har inte sett skadan än och jag mår ju hyffsat dåligt. Jag som älskar den där dumma bussen men den måste ju hata mig. Körde volvon idag bara för att jag är så arg på bussen men insåg att bussen är miljarder gånger skönare. Å vilket dumfan du är Matilda!
Lite lyckligare var jag idag iaf. Hoppade på ridgym i morse och jag var proffs. Helt otroligt. Jag kunde ju hoppa. Hade Dessi och väntade på tvärniten och sen på fallet men det kom aldrig. Alla som sett mig försöka hoppa med stor häst vet vad jag pratar om. Jag har aldrig varit en stjärna på hoppning förrän idag.
I skolan var det julfika också. Det var mysigt. Sen när jag kom hem såg jag att jag kommer få pengar på måndag och det är awesome. Bara bra saker som hänt idag hittills. Hoppas dagen håller sig så.
Ska förmodligen till puoltsa idag också. Kommer vara trevligt att pussa lite på Ófeigur känner jag.

Djupa funderingar och en ny hjälm

När saker går sönder så blir man inte så glad. När man hittar nåt som har varit borta blir man glad. Den här veckan har jag hunnit med båda dessa saker. Först hittade jag mina försvunna gogglor och det var så himla trevligt för nu kan jag lämna tillbaka Akkes och inte tänka mer på det. Men samma dag gick spännet på min hjälm sönder och den där gamla störtkrukan är inte ny så jag beslutade att skrota den och köpa en skinande ny hjälm. Var ju bara det där återkommande problemet pengar. Men så idag ringde min mamma mig när hon var på banken och skulle tjorva så jag drog dit och vem har hon med sig på banken? Jo mommo! Och vad kan man fiska ur sin gammla mommo? Jo förskottsjulklappar! Så in och ut på intersport med en ny hjälm. Shit vad härligt att det löste sig så fort. Jag är så klantig så jag ställer mig inte på brädan utan hjälm.

Idag i skolan hade vi en mycket intressant disskusion om benmärg. Det finns folk som gärna suger i sig benmärg från benbitar. Det är ju ganska äckligt faktiskt. Och det låter så sjukt äckligt när nån suger på benen. Fattar inte, ge benen till hunden istället. Det ena ledde till det andra och så blev plöttsligt friterade grissvansar huvudämnet. Men där kan man ju vara lite rolig och ta ett gristryne och stoppa ner två friterade grissvansar i vardera näsborre på trynet och servera med en bit benmärg så har man ju lätt en riktigt grisig måltid. Ja jag var fyndig där, förlåt.

Sen har man ju ibland såna dagar då man börjar fundera på saker som gör en tokig. Typ idag tänkte jag på hur livet skulle vara för alla jag känner om jag inte fanns. Förmodligen skulle det inte vara nån skilland för om jag inte fanns skulle ju ingen veta att jag hade kunnat finnas och då tänkte jag att förmodligen finns det nån som inte finns men som hade kunnat finnas och som säkert skulle göra mitt liv roligare. Hojja vad det blev störande då. Det är lika jobbigt som att tänka på en färg som inte finns eller att försöka föreställa sig oändligheten. Det går inte, sjukt lame.

I söndags...

Jo i söndags var jag, mamma, Willy och Anton i Puoltsa och fotade julkort.
Hade hoppats på att få syn på en älg eller två på vägen dit men vi såg bara en ren. Den stod mitt på vägen och såg grymt cool ut. Dom gillar att utmana ödet renar, lika bra att passa sig lite.
Väl framme i Puoltsa hookade vi upp Anna-Sara och Úlfur. Det var med A-S kamera vi skulle fota och så ville vi ju så klart ha med Úlla och min bästa älskling Ófeigur på bilden.
Då var det dags att börja posera. Anton och Willy satt båda två barbacka på Úlla. Jag satt ensam barbacka på Ófeigur och mamma stod i mitten och höll i hästarna. Alla hade vi assnygga tomteluvor på oss.
Ófeigur var inte så himla peppad på min superbra idé att sitta på honom utan sadel. Han skyggade för minsta lilla och jag kände hur han spände hela kroppen och då tänkte jag Gosse nu skickar han mig snart och här sitter jag utan sadel och utan hjälm. Jag vet att det var hyffsat övermodigt att sätta mig så på en ung häst med hans psyke men jag litar på honom fast jag inte borde och det gick ju faktiskt bra. Jag for ju aldrig av.
När allt var fotat och klart så drog vi vidare till Alalathi och hälsade på mommo och moffa. Min mamma ville så otroligt gärna komma åt min telefon så det blev bråk. Moffa blev arg och jag fick ta smällen fast det var min egen mor som slog och slet i mig. Hur shysst är det? Min mamma är så himla puckad ibland. Det är uppenbarligen inte mitt fel att jag blev som jag blev. Dock kan vi ha ganska kul, Carina Rut och jag.


                           

Min mamma, min storebror, min lillebror och random ren



Det är stört hur mycket jag gillar den där tokiga hästen. Ófeigur är kärlek på hög nivå alltså. Och nu har Matti sagt att jag får komma och vara med Óffe hur mycket jag bara kan och vill för han har själv inte riktigt tid. Åh det är så awesome!

Var trött som en gammal gam när vi åkte hem igen. Galet. Men det var en ganska trevlig familjedag ändå. Sen vare bad på kvällen och sen kollade vi ångestfilmen Felon och efter det var känndes det som att man hade fått ut det mesta av den sketna söndagen.

Världens bästa buss

Jag har hittat bilen i mitt liv. Den ultimata partybussen. Nu ska den dock förmodligen säljas och det suger så sjukt mycket! Förhoppningsvis så kommer den inte att försvinna än på ett tag. Vill ju köra runt den ett tag till. Jag kommer ju aldrig att ha råd med en egen bil så jag kommer vara i tårar den dag bussen rullar ifrån mig. Fatta att den där bussen har varit med på hur mycket som helst. Galet. Finns bara en sak att minnas: SED 401


Det blir aldrig som man tänkt sig

Vilken dag. Fjällsäkerhetskursen är ons-fre denna vecka och idag har vi varit ute i skogen. Gick på snöskor först och det var så sjukt svettigt. Jag och Lina, vilket par alltså. Sen vare fika i kåtan och sen fick jag och dansken prata om älgar. Jag skulle inte vilja vara en älg. Hyffsat lame. Tugga kvistar och bark hela dagarna. Det finns ju roligare saker att göra.
Fick åka hundsläde till B-O sen och det var awesome! På B-Os gård så träffade vi mongohunden Mård som bara ville gå in i fel hundbur och hade pressat sig ur kanske världens minsta hål. Vilken ball lirare.
Fick köra en alldeles riktig Toyota RAV 4 idag. Shit vad jag vill ha en sån bil! Mina drömmar har besannats, den är asskön att köra. No Shit.
Efter skolan var slut drog jag på konsum. Mamma vet hur hon ska få mig att handla. Hon sa bara att om jag handlar socker åt henne så bjuder hon på en dosa snus och det kan inte fröken Forsén motstå. Hann i princip bara komma innanför dörren så ringde Dennis och frågade om jag kunde jobba nu på stört. Skulle köra turister till Vittangi Älgpark. Jo visst sa jag och drog till Ripan på direkten. Men när jag kom dit och hade fått vägbeskrivning osv då skulle jävlarna inte åka längre. Det blev lite dyrt tyckte dom. Man blir ju bara för less. Jaha jaja tänkte jag bara då. Inget kan knäcka mig nu ändå. Har ju bara låst in nycklarna i bilen och blivit av med båda hundarna den här veckan så wtf. Är en glad människa i grund och botten så vad gör man?
Ska dra till backen i kväll om inget annat dyker upp. Det blir nog trevligt.

Jag är en lysande stjärna

Idag började så sjukt jävla dåligt som det bara kan. Stressade som fan för att hinna duscha innan skolan, kutade ut till bilen, såg att rutorna hade isat igen och utan att tänka mig för så hivade jag in nyckeln och vantarna i bilen, tog skrapan och smällde igen dörren. Stort misstag. Bilen låser sig själv om den står en stund utan nyckel i låset. Det är bara det att på vintern är den lite kall och laggar lite så den låste sig så fort dörren slogs igen. Och där stod jag som ett jävla frågetecken med nyckeln inlåst i bilen. Har aldrig hatat Partybussen förrut men idag ville jag skrota skiten.
Ringde pappsen och frågade om det fanns nån extranyckel men givetvis inte. Han sa att han skulle komma men jag kunde ju gå och kolla om vi hade nån gammal trådgalje hängande hemma eller nån annan ståltråd. Letade och letade men utan att hitta något. Ringde mamma och svor och gormade för att vi inte hade nån ståltråd hemma och hon satt i bilen på väg med Anja till Skellefte. Lame.
Farsan rullade in på gården och vi letade bland grannarnas skrot i carporten men där fanns inget av värde. Blev mer och mer less så gick ner i källaren och kollade vad grannarna hade. Och vad hittar jag då! Jo massor med gamla trådgaljar! Awesome! Och bäst av allt, grannens förråd var inte låst så det var bara att sno en galje. Pappsen sa bara "Det värsta som kan hända är att vi hamnar i fängelse".
Så nu hade vi det vi behövde: en galge, en tång och en liten kofot. Då var det dags att bända upp dörren och pilla ner ståltrådskorken för att dra upp låsknappen på dörren. Lättare sagt än gjort för två Forsénsmongon. När hoppet nästan hade dött beslutade vi att försöka på passagerardörren i stället för förardörren. Och då var det bara, galje! Do your magic! Och vips så var dörren öppen! Vilka proffs!
Nu ska jag aldrig någonsin igen lämna nyckeln ensam i bilen. Det tog fan en timme att bryta sig in...


Kiruna krossar

Kiruna Crowd Pleasers fortsätter att dominera. Laget tog förstaplatsen på samtliga snowboardklasser i Tärnaby i lördags. Vi är helt enkelt för grymma.
I går rullade Party-minibussen från Tärna till Kiruna. Det är så sjukt awesome att rulla buss långa sträckor. Vilket disco. Dock hade vi bara 3 skivor som gick runt runt men det gjorde inte mig nånting. Ljudet av motorn och fläkten i bakgrunden av den dunkande stereon är det bästa som finns. Å vad gott man kan må då! Johanna pallade att köra hela vägen så jag kunde ta det lungt hur mycket som helst. Tog över ratten först på Statoil hemma i stagga och klockan 01.02 parkade jag den ultimata partybussen utanför huset. Orkade inte ens packa ur mina saker.
Årets Tärnabylåt blev MGMT - Kids. Den allsången alltså. Sick.

Control yourself
Take only what you need from it
A family of trees wanted
To be haunted!

Det var pure awesomeness. Men sen nötte vi  också Matisyahu - Jerusalem kanske 2 miljoner gånger. Stört bra helg. Är grymt glad att Arvid och Isak följde med. Hade inte fixat det utan mina småpojkar! Johanna kom ju först på fredagen men är grymt gald att hon också kom. Kiruna Crowd Pleasers - tackar för denna gång.
Tärnaby, vi kommer att komma tillbaka.

RSS 2.0