late update

Sen jag uppdaterade bloggen sist har jag fyllt 22 år, känt att jag nog ska trivas på mitt nya jobb, tagit mig in i blåbussen med en ståltrådsgalge, tagit hem två hyfsat antika byråer, fått med ett spöke hem via ena byrån, åkt till Göteborg, blivit tilltalad av främlingar på gatan, blivit spöad i diverse TV-spel osv.

Mera detaljer om mitt händelserika, festliga och jätteroliga liv kommer nån annan gång. Kanske...

Nytt jobb, nya möjligheter.. Eller?

Första dagen på mitt nya jobb. Har mest bara introducerats till vad som gäller och vad som komma skall. Jag tror att det blir bra och blir det inte det så löser det sig. Blir fint att köra traktor även om den är liten och inte riktigt har fungerande värme i hytten. Man får inte vara så petig. Man kan ju klä sig fast dra mig baklänges vad jag frös idag. I Jukkas vare så kallt att hästarna inte fick komma ut i morse. 

Nu håller jag på att bränna mig en CD-skiva sen tänkte jag tackla Jukkaskylan. Bara golfstackaren startar vilket jag faktiskt betvivlar.
Ike ike go go! Ore GO GO!

Söndagsmys


Årets bästa byte

Jag har gjort en riktigt bra deal. Katti köper mina gamla bindningar för 700 spänn + Zelda: Ocarina of Time till n64! Hur bra deal som helst. Jag är så lycklig! Nu slipper jag låna spelet på obestämd tid för nu är det mitt. Det är nästa så att jag vill sjunga.

Man kan inte annat än älska Harold & Kumar

Det är alltid trevligt med filmkväll.
Denna gång kollade vi den tredje Harold & Kumar-filmen. Än en gång är allt bara så där dumt att det är omöjligt att inte skratta. Rysk maffia, en hög bebis, waffelbots och penisrelaterade klåperier i härlig röra av julkaos. Jag gillart!


Hur man som bäst rullar rollator

Det är aldrig för tidigt att börja tänka på vad som är av betydelse längre fram i livet.



Svårflörtad

Idag dokumenterade jag när jag glatt försökte trixa och leka med min häst. Jag vet inte vad ni andra tycker men han känns just inte så entusiastisk...



Låt mig bara få vara död, just bara lite

Jag har jobbat min sista dag på Icehotel. Jag var trött redan i morse och nu är jag så sliten att jag verkligen på riktigt vill lägga mig ner och avlida. Bara för en dag eller fem. Sen vill jag glatt leva igen.

Kirunagalan... Vad är det för ett påhitt? Varför sa jag att jag ville jobba på den? Nu vet jag att jag verkligen inte ville jobba. Att man alltid ska vara så efterklok när man mår bäst av att vara förklok. Sånt besvär.

Detta har dock lett mig till en ny vikling vad gäller kärleken till min häst. Under de senaste timmarna har det blivit tydligt för mig att jag verkligen älskar Ófeigur för att han bär mig. Han kan till och med springa jättefort och bära mig samtidigt. Jättelångt kan han bära mig. Ja, han bär mig vart jag ber honom att bära mig och jag behöver aldrig bli trött i fötterna eller önska förkorta mitt eget liv. Han den där Ófeigur, han är en riktig hjälte.




Jag ska bara...

Bara för att jag verkligen borde sova nu.
Bara för att det är helt fantastiskt.



Galenskap

Hur kan denna streckgubbe till människa dansa som han gör? Varför ser han ut som Napoleon Dynamite?


Önskelista

Det börjar närma sig min födelsedag och jag tänkte påminna alla där ute hur snäll jag varit och vad fina presenter jag förtjänar. 

Tomten var snäll i år men missade en del från min tidigare önskelista. Dessa önskemål står kvar så jag börjar med att repetera.

Jag vill fira mina 22 år i livet med följande önskemål:
En resa till Japan
Systemkamera
Hästtransport
Piano
Skruvdragare
Hörlurar

Det jag vill tillägga är:

Förstoringsglas
Fiol
Pengar
Fred på jorden

Det är bara obligatoriskt för min släktingar att ge mig presenter. Alla andra är välkomna på fika hemma hos mig nästa torsdag alltså 26/1.
Tack och hej!

Skolgympa

Det bästa med att gå i skolan är att man har skolgympa. Då är det ruskigt tråkigt om man som jag, inte går i skolan. Det finns dock en fin lösning: hyr en skolgympasal och kör egen skolgympa.

12 tappra krigare samlades i Hjampis b-hall för att mäta sina krafter i volleyboll. Till mitt lags stora förtret var jag överlägset sämst och satte bara en serv på hela kriget. Mina armar är lila, svullna och täckta av bulor. Jag ger mig själv en liten guldstjärna för att jag tappert försökte. Slutdomen för mig blev: "Matilda, imorn går du på gymmet"

Det hela var dock värt varenda smärtsam feltackling av boll och alla vassa kommentarer. Helt klart var detta den roligaste gruppaktiviteten på hela året.


När man plötsligt känner att man faktiskt vill tvätta...

Just nu är jag lite smågrinig. Idag hade jag verkligen velat tvätta alla mina kläder bara för att idag hade varit en bra dag där jag kunnat ta mig tid och tvätta mina berg med smutsiga kläder. Men hej, nej den gubben gick inte. Det är den där Åberg som kör heldag i tvättstugan igen. Vilken skräll! NOT. Näst intill årets samtliga söndagar är bokade av Åberg men just så klart i dag, fredagen den 13:de skulle mönstret brytas. Jävla oflyt.
Åberg tvättar överlägset mest i hela huset. Om jag hade tvättat så ofta som Åberg hade jag köpt en egen tvättstuga. I alla fall helt säkert en egen tvättmaskin.
Nå väl jag har paxat tvättstugan hela dagen imorn istället fast jag har egentligen inte tid då men jag blev så grining att jag bokade hela långa dagen ändå. Apa.

Hirarius

Nu äre dags att släppa dysterheten i min stackars blogg och återgå fullt till det normala.

Djurklipp är aldrig tråkiga.


Ska man kanske satsa på ett karriärbyte?

Just nu jobbar jag på Icehotel bygg. Det är ganska slitsamt så på rasterna passar vi på att fila på fingerfärdigheten i form av plockepinn. Det är en kamp mot rädsla, förödmjukelse och sannslöst skakiga händer. Det är ingen lek, "vi har ju Parkinsons hela högen" som Jenny uttrycker det.

Dock är jag riktigt vass på just plockepinn. Mina fingrar är inte mycket tjockare än pinnarna vilket gör att jag kan skaka fan så mycket mer på handen utan att jag råkar ta i alla andra pinnar på kuppen i jämförelse med min kollegor. Förra veckan vann jag med 88 p av typ 155 möjliga (fattas några pinnar av okänd valör) mot hela tre andra spelare.

Kanske är det plockepinn jag är menad att vara världsmästare i.


A just ja..

Min snärtiga mamma fyller 47 bast idag. Grattis Rutan!


Farmors begravning

Det har varit en lång dag. Jag bestämde mig för att köra halvdag på jobbet för min inre frids skull. Efter det väntade begravningen. Idag tog vi ett sista farväl av min älskade farmor.

Jag har för första gången burit en kista. En vit liten kista inehållande min lilla farmor. Jag är glad att jag fick bära. Det kändes rätt. Jag var väldigt lugn tills jag satte rosen på kistan. Då brast det helt och hållet. Tårarna sprutade och jag fick bita mig i läppen för att inte tjuta högt. Är det nåt jag har talang för är det nämligen att gråta som om det inte finns någon morgondag.

Ganska snabbt tog jag mig samman och efter kyrkan var det dundermiddag i andrummet på Ripan. Mycket fin oxfilé och lättsam stämning, precis som farmor hade velat ha oss antar jag.

Det var en jättefin begravning och just nu känner jag mig lättad och faktiskt ganska glad. Det finns ingen oro. Saker och ting har fått falla på plats. Det här pusslet går sakta ihop. Alla bitar finns och kommer snart hamna på rätt plats.

Vila i frid nu farmor, jag antar att du fortfarande läser min blogg om du är i närheten. Du finns föralltid i mitt hjärta hur klyschigt det än må låta. Tack för att du alltid funnits där för mig! Jag kommer aldrig glömma.


Och så var det ju dags för att bli modell för en dag

Model lab har varit i stan och donat hela helgen. Hela halva stan var inbjuden plus jag. Mitt enorma minus intresse för smink och liknande gjorde att jag ställde upp på spektaklet. Lite variation skadar inte. Eller?
Jag bjöd med mig min ömma moder och gick med vemod mot det okända. Hur ska detta sluta? Vad gör jag här? Kan ingen bara rädda mig? Dock är man ingen som hoppar av vad man påbörjat så in i sminket och ut framför kameran. Sagt och gjort. Jag är stolt över min insatts. Jag vill inte bli modell, nu vet jag.

Day 1 of 2012

Igår sålde min bror mig för en kolt. "Är det allt jag är värd?" undrade jag då. Folk runt om kring deltog i debatten och det konstaterades då att koltar är dyra och kräver massor av jobb för att trixas ihop så egentligen var det han som böt bort kolten som gjorde en förlustaffär. Det är härligt att veta att mitt värde ligger just under en kolt så slipper jag fundera om jag skulle bli till salu nån gång längre fram.

RSS 2.0