Burton AM Tour 2009 Tandådalen

Idag åkte jag iväg på tävling helt ensam för första gången. Var Burton AM Tour i Tandådalen. Kände inte nån. Var smått bekant med nåra men ingen som jag egentligen känner. Fick lite nya kompisar dock. Det var trevligt. Jag åkte som ett utskitet äppelmos men lyckades komma 3a av 4 tävlande flickebarn. Jag fick en medalj. Har aldrig fått medalj på tävling förut, inte ens på SM fick jag nån medalj. Parken i Tandådalen var så sjukt mycket bättre idag än vad den har varit tidigare i veckan. Vädret var stört bra med megasol och dagen var helt förtjusande bra.



Parken sedd uppifrån start





 

Parken sedd nerifrån


Dagens goda gärning: Jag plockade upp ett gäng liftare.


I väntan på paket

Jaha då har typ hela dan gått men inget paket har synts till. Kommer väl på måndag då om det finns nån lycka här i världen. Imorron är det tävling i Tandådalen. Ve och fasa. Känns inte riktigt bra asså. Det har kommit upp lite nya grejer i Kläppenparken. En wallride och en down-flat-down-box bland annat, festligt.
Idag vare massor med folk i parken. Hopp och rails gick inge vidare idag men pipen den var festlig. Synd att det är slopestyle som gäller imorron.



Ikväll blir det visst dans. Alltså inte discodans på krogen utan dans dans, riktig dans. Känns ju inge vidare det heller. Kära nån.

Kanske roligaste dagen på hela februari

Jag har haft så kul idag. Först for jag, Anna och henns lillsyrra Moa till Tandådalen för att kolla läget. Parken är ganska avancerad måste jag säga. Hoff, blir ju nervös inför lördag. Men Anna hade en ganska lam dag tror jag för hon ville bara tillbaka till Kläppen. Efter 3 år drog vi till Kläppen istället. Det ångrar jag inte. Fy fanders vad roligt det var att åka i Kläppenparken idag! Det gick inge bra eller så, det var bara för jävla skoj. Mjukt och fint väder och allt vara bra så roligt så jag ville dansa.

Igår vare bratsfest. Alltså inga riktiga brats utan tema brats. Kära nån vad jag kände mig obekväm och jag var inte ens uppklädd på värsta sätt men kände mig rent naken med den feta uringningen. Alla andra hade gjort ett riktigt bra jobb. Grabbarna var så gräsligt fula så det gick kanppt att titta på dom. Klockrena 10-poängare.
Jag körde lite svarttaxi och drog in 650 spänn. Mm åh vad bra det känns.


Sol, Slask, Pipe & Park

En riktigt awesome dag i backen! Solen tittade fram och det blev några få plusgrader och slask. Det här är Kläppen som jag minns den! Oj vilken härlig nostalgi.
Det var dunderkul att åka pipe igen. Gick ganska bra ändå med tanke på att jag inte åkt pipe på ett år. Parken var mega idag också. Mjuka landningar men som blev ganska knöliga efter lunch men jag trivdes då så bra. My har kommit hit nu och det var så himla kul att se henne. Äntligen nån jag känner sen tidigare. Jag glider mest med min gamla troopbräda nu. Den går så fint ihop med min hjälm och min nya turtleneck som är rosa.

Ikväll snackas det om fest men jag vet inte vad jag ska hitta på. Har inte så många kontakter här i trakten och ingen har mitt nummer så jag lär bli kvar här om ingen kommer och knackar dörr för att få tag på mig.

Imorron blir det Tandådalen. Måste kolla in det lite innan tävlingen på lördag känner jag.

Vilken random dag

Oj vilken dag det har varit. Dagen började som vanligt med smått lugn sen världens megarush i pjäx och sen lunch och sen hände det något riktigt random. Marie kom och hämtade mig och sa bara "Kom med mig 2 minuter". Jaha tänkte jag då och följde fundersamt efter. Hon började prata om nåt märke och spons och grejer men jag fattade inte mer än att hon ville att jag skulle träffa nån. Så gick vi in på lagret och där stod en gubbe med lite kläder och grejer och Marie ba "Jaha här är hon" och så visade det sig att den här gubben som kom från Ripzone (never heard) ville hitta en tjej att sponsra och jag dög alldeles utmärkt. Jag ska få 2 ställ tror jag det var och lite hoodies och ett par vanliga streetskor och lite annat. Galet. Jag fattde verkligen inget. På fredag kommer min första låda med grejer trodde han iaf. Sen skulle han skicka lite mer grejer för nästa år. Shit vad kul att få grejer gratis. Hoppas kläderna är snygga och att dom passar bra men Kirunabo som jag är så nöjer jag mig förmodligen bara för att det är gratis.

Dag 9, mardrömmarna har börjat

Inatt drömde jag en så himla flippad dröm. Polisen tog mig när jag körde nånstans, vet inte riktigt vart. Och dom ba:
 "Vi har haft koll på dig den senaste veckan och du har inte skött dig bra"
Jag blev himla förfärad och polisen tog med mig till station och där fick jag en lista på dumheter jag hade gjort i trafiken. Det var fortkörningar och massa annat som jag inte kommer ihåg men det var då en liten lista. Jag frågade hur dom visste att det var just jag, bussen är ju inte ens min bil men dom ba:
"Vi har koll på dig, vi vet att det är du som är skyldig"
Förtvivlat försökte jag komma på när jag hade gjort alla konstiga saker men jag var helt i chock. Där stod ju bara typ 5-6 poliser och tittade mycket argt på mig. Sen fick jag lite papper på hur mycket jag skulle betala i böter och på första sidan stod det 2000 sen på nästa stod det 3000 och sen stod det 5000 och sen på sista sidan under Totalt stod det 7000 kr. Jag trodde jag skulle dö.
Det var en sån där sjukt verklig dröm så jag vaknade med ångest. Hyfsat skönt att det bara var en dröm då jag bara har 540 kr på kontot.
Idag när jag åkte till Kläppen mötte jag en polisbil. Det var som att nån slog mig i magen. Hojja vad jag inte gillar polisen.

Nu när det är vasaloppstider är det sjukt mycket bilar här i Sälen. Får ligga och smyga på ettan mest hela vägen till och från Kläppen. Tog endast 40 minuter att komma hem idag. Annars tar det typ en kvart.

Valla och trasiga händer

Igår när jag skrev ett awesome inlägg om valla så fuckade internet och inget blev publicerat så jag gör ett nytt försök idag då.

Hur som helst så vallade jag skidor mest hela dagen i går. Det är inte så avancerat då man bara drar skidorna över en snurrande rulle som rullar upp valla. Man behöver inte ens sickla. Men att stå där och hålla upp dom där jävla stopparna kan tära en del på händerna. Om man råkar tappa greppet om stopparna så snärtar dom upp på fingrarna och ibland håller man inte nog hårt så man vallar halva sin hand. Jag är mästare också på att klämma mig mellan skidorna när jag greppar ett par. Mina hände var svullan och ömma rätt länge men jag är inte bitter. Dock hoppas jag att jag slipper den där nedrans vallamaskinen nåra dar.

Igårkväll följde jag med 2 av mina nya rumspolare till Tranan och kollade lite. Det vara karaokekväll och det lät så illa att jag önskade att mina öron skulle ruttna och falla av. Herre min skapare vad jag hoppas att stjärnorna själva var för fulla för att minnas gårdagen.


Idag stod jag mest i pjäxuthyrningen. Jag har greppat det ganska bra nu och fick massa beröm för att jag var så duktig och kunnig. Alla som känner mig vet ju dock att jag kan inte ett skit om pjäxor av personliga erfarenheter så jag spelar mest med och hittar på lite som jag själv tror och det funkar asbra. Vilken mästare jag är! Lite fel känns det dock när en mamma säger till sin familj "Lyssna på tejen här nu, hon kan allt om sånt här och är mycket kunnigare än vad vi är". Jag har ju knappt stått på ett par skidor men det kunden inte vet lider den inte av.


Dag 5

Igår var jag i backen för första gången sen jag kom hit. Det är kul här. Jag kommer dock inte överens med parken men det ska nog bli bra. Bebisparken är däremot en riktigt bra kompis till mig. Där finns flera bebishopp, en bebispipe, en bebis corner, ett bebis dancefloor på ca 1 kvadratmeter och flera små bebisrails.
På tisdag far jag nog och åker lite i Tandådalen. Måste kolla läget där också. Det är inte direkt långt dit från mitt boende.
Efter backen i går drog jag över till Anna där vi spelade tv-spel och bakade bullar. Riktigt snygga bullar med en fin design. Man skulle faktiskt kunna tro att dom är fabriksbakade så twistade och fina som dom blev.

Idag var det backen igen. Träningsvärk har jag fått. Hoff vad vek jag känner mig men jag åkte då hela dan så jag får G på det hela ändå. Vi körde swichjibbning och jag hade så roligt. Vilken mästare jag var på goofy idag. Inga tokvurpor eller andra stora misslyckanden. Det blir VG+ på min goofyprestation idag.

Imorron får jag inte åka i backen för då ska jag hänga i shopen och gå under titeln PJ. (Praktikantjävel för alla som inte redan visste det). Det ska nog gå bra. Jag vägrar använda brickan som säger "praktikant" på tröjan så jag har tejpat över det med en vit tejp och skrivit Matilda på den istället. Jag tycker att det blev mycket trevligare så.

Dag 3 och dag 1 som praktikant

Vaknade halv 5 i morse och åkte med pappa till Mora. Han skulle med tåget till Stockholm så nu finns det ingen här som jag känner sen innan.
Kl 09.30 gled jag in i sporten i Kläppen. For omkring i största förvirring. Jag fick ett liftkort iaf så nu känns det bra. Började dagen med en väldigt kort info från Mats. Sen bollades jag över till pjäxuthyrningen där jag hängde med ganska bra trots min stora förvirring.
Jag hittade en ny vän som jag kan åka med i backen. Hon heter Anna. I morron blire första dagen i backen och jag är grymt pepp. Oj vad glad jag är att jag hittade Anna. Hon jobbade i kassan idag och jag fick lära mig den också. Det var inte alls svårt så nu har jag koll på det med. Det var massa boots som var pajj så jag har lärt mig hur man lagar dom. Ett jävla pillrigt slavgöra men ganska trevligt när man får lite kläm på det. Nu är jag ledig i 2 dagar så då blire backen för hela slanten.

Idag har jag och Malin slängt upp 2 nya affischer i rummet. Åh vad fint det blev! Kung fu Panda och Dark knight med Jokern. Så har vi Indiana Jones och Hancock sen tidigare. Man kan nästan tro att vi bor i en biograf.

Nu måste jag dra ut till bilen och plocka in boardbagen så den blir varm. Sen ska jag äta lite mackor. Oj vad jag längtar till i morron.

Dag 2

Idag har jag och pappsen farit runt och kollat läget i omgivningarna. Vi for först och kollade in Kläppen och på håll ser parken riktigt bra ut. Hoppas jag hittar lite brädkompisar snart bara. Sen for vi vidare till Tandådalen och kollade lite. Det ser himla bra ut där också.
Jag bor i ett rum med en tjej som heter Malin och det känns helt ok. Jag känner mig dock lite ensam och saknar mina kompisar men jag har inte direkt hemlängtan. Som tur är har jag fått en liten gris av min mamma. Jag kallar honom för Grymten.
Det är lika kallt här som hemma men solen har strålat och den värmer lite i ansiktet trots kylan. Vi käkade middag på nåt ställe i Lindvallen. Det är himla mysigt här må jag säga.
Ikväll blire att slagga tidigt så man orkar köra farsan till mora i morron.

GrymtenRummetRummet

Här är lite bilder på rummet jag bor i. Min säng är den till vänster och sen är det min garderob.


129 mil, det var en lång dag idag

Nu är jag framme i Sälen. Här ska jag bo i 2 månader medans jag gör APUn i Kläppen. Pappa är med mig för att jag inte skulle behöva köra ensam så långt och han har somnat nu. Han körde nästan hela vägen. Jag körde bara till Gällivare och sen ville pappa vara the Rock, hjälten och körde resten av vägen trorts att jag erbjöd mig att ta över. På måndag drar pappa vidare till Stockholm så då är jag lämnad åt mitt öde.
Resan ner gick bra. Hände inte särskilt mycket på vägarna. Vi såg en ripa, en hare, lite renar, en död ren och ett rådjur. Vi fikade en macka i Kåbdalis och drog middag i Hammerdal. Det kan bli lite långrandigt att köra bil ibland, det tycker min käre far också märkte jag när han helt plötsligt började toktuta och vinkade ut i skogen till ingenting. Tur att han är lättroad.
Huset jag bor i är ganska stort. Här bor 5 andra människor, mer om huset vet jag inte. Nån har iaf oskyddat trådlöstinternet som jag tjuvanvänder. Tack och förlåt till den som äger det om det inte är till för alla.
Imorron blire att kolla omgivningarna. Nu är jag trött och ska nog slagga. God natt.

Adjö då Kiruna, vi syns till våren

Jaha då var det snart dags. I morron åker jag till Kläppen. Vad konstigt det känns. Har just börjat packa men det är så svårt att veta vad jag ska ta med mig. Jag kommer tillbaka till våren. Våren. I mitt huvud ser jag framför mig en sån där gammal barnfilm med massa skogsdjur där typ fågeln säger till sin kompis haren "Vi ses till våren!" ungefär. Galet.

Min mamma har lärt mig hur jag ska tvätta alla mina kläder nu. 40 grader för allt. Det var ju ganska lätt att komma ihåg. Nej, jag tvättar aldrig när jag är hemma. Jag vet att det inte direkt är svårt men jag var tvungen att ta en ca 3 minuterskurs innan jag far bara för säkerhets skull.

Igår hade jag sån himla tur så att jag vet inte vad. Mitt körkort kom bara 6 dagar efter att jag skickat in fotot och det där. Jag var säker på att det inte skulle hinna komma. För en gångs skull hade jag tur när jag förtjänar det. Oftast har jag tur när jag inte egentligen förtjänar det. Som tex den gången jag backade på en bil och slapp betala skadorna. Eller när vi lyckades åka tåg gratis från Kiruna till Gränsen. Eller när jag hittade en hunka på Coop. Eller när jag själv lyckades backa upp bussen ur diket. Eller när vi va i Göteborg och inte hade nånstans att sova och helt plötsligt står Rikard där och fixar boende åt oss. Vad mycket tur man har ändå om man bara funderar.
Idag är det dock fredag den 13de, snart smäller det förmodligen.

Underligt...

Igår när jag stod i duschen och filosoferade slogs jag av en underlig tanke. Jag har aldrig varit borta från Kiruna så länge som jag ska vara borta nu. 2 månader kommer jag vara borta. Det känns nästan skamligt att jag aldrig varit borta från stan längre än 3-4 veckor. Vad har jag gjort hela mitt liv? Och så blev jag nervös för jag har ingen aning om hur mycket jag ska packa och ta med mig. 2 månader... Vad kommer jag behöva under så lång tid? Jag dör ju om jag glömmer massa nödvändiga saker. Jag är alldeles för prylkär. Kommer sakna alla mina saker som är hemma, det är jag säker på. Nåväl det löser sig, det gör det alltid.

Igår blev min projekt-DVD klar. Åh vad glad jag var. Nu är jag inte fullt lika lycklig då det visade sig att skolans jävla skitdatorer inte kan läsa DVDer. Fatta vad störande! Den här gången äre iallafall inte mitt fel.


Skifix och ännu fler visdomsord

Vad härligt det är att vara inpulsiv. I söndags var vi och tävlade i Storklinten. Skifix Big Air 2009. Vi var bara där över dan så det var uppstigning klockan 04.00 på söndagmorron. Ingen höjdare.
Blåbussen agerade som våran trogna springare och jag + 7 grabbar åkte i den. En annan bil åkte med 5 pers och 2 stycken åkte tåg.
Jag hade aldrig varit i Storklinten tidigare så det var intressant. Som alltid var jag tvungen att strula när vi skulle tävla. Nån hade placerat mig i herr seniorklassen men jag fick byta till tjej. Bussigt asså. Men jag fick aldrig nån nummerlapp så jag kände mig ganska naken. Det var faktiskt jobbigt att vara utan den där annars så besvärliga grejen.
Av nån anledning var det visdomsord tryckta på nummerlapparna. Dom löd ungefär så här:
"I luften bryter man inga ben"
"Var fot har sin pjäxa"
"Som man laddar får man flyga"
Det blev många visdomsord förra veckan.
Tävlingen var ganska liten. Var bara jag och Hanna i tjejklassen. Det fanns två hopp men jag gillade dom inte. Kul hade vi som alltid iallafall. Trots att jag åkte som ett utskitet äppelmos lyckades jag vinna och fick på ett "trendigt" bälte som prisutdelaren uttryckte det. Det är rosa med stjärnor på så jag drog genast av mitt bälte jag hade i täckisarna och har nu mitt trendiga bälte istället. Nu är jag tydligen också direkt kvalificerad till finalen i april. Nice.
På vägen hem gick allt asbra fram till Gällivare. Bussen var full med glada människor och det var enormt mycket killsnack som porr, vem är snyggaste tjejen på skolan osv. Jag kände mig ganska lost. Killar är väldigt skvallriga vill jag tillägga.
I Gällivare stannade vi för att tanka men när vi började rulla därifrån så började bussen tjorva och vi fattade ingenting. Den varnade för engine check och gick och ryckte som en dement gamling med rullator. Ringde pappa och han sa att det var bara att köra på. Vi lyckades ta oss hem men jag skulle hämta mamma från tåget men var typ en timme sen. Men allt löste sig och nu mår bussen bra igen.

Vi är bara människor

Då har man överlevt ännu en vecka i skolan. Visdomsord är en himla lustig uppfinning. Denna vecka har speciellt 2 visdomsord cirkulerat i min värld.

"Sätt inte på din mor, då kan du bli far till din bror"

Det var min bror som kälmde ur sig det på min farfars 75-års kalas. Helt på random utan någon större anledning skulle jag tro.
Det andra är

"Det är inte lätt att va lätt när man väger för mycket, lika svårt är det att vara tung om man väger för lite"

En klassiker från Göran.

Igår var jag och anonym på Coop. När vi åkte där ifrån utbryter följande konversation:

Anonym: "Bor inte typ alla invandrare på lompis?"
Matilda: "Ja typ alla"
Anonym: "Jaha men varför står dom där och väntar på bussen? Dom bor ju typ här?"
Matilda: "Dom kanske inte är på väg hem, man kan ta bussen när man ska iväg och inte bara när man ska hem."
Anonym: "Åh, just ja."

Ibland är det svårt att vara människa.


Jobbig fråga utan svar

Jag har en fråga som jag på sistone har ställt mig flera gånger. Problemet är att det finns ingen som kan svara på denna fråga. Frågan lyder:
Hur många mil har jag gått i skolan?
Alltså, det borde ju vara sjukt långt man har gått om man räknar från dag ett i grundskolan fram till nu. Det går ju aldrig att ta reda på. Åh vad störande. Om jag nån gång får en egen unge ska jag sätta en stegräknare på den varje dag i skolan så kan jag åtminstone räkna ut ungefär hur många steg man tar i skolan under sitt liv. Helst vill jag veta antal mil men det lär vara så omständigt att försöka mäta. Då måste man ju typ glida runt med en pinne på ett hjul som kan registrera hur många mil man går.

Idag var polisen och pratade i skolan. Jag hade massa sjuka frågor och drog flera konstiga påhittade senarion om droger och diverse annat och vad som händer om man gör si och så. Jag måste ha framstått som en riktig smygknarkare. Egentligen kan jag nästan ingenting om droger och det var därför jag undrade en massa. Dock ställde jag mina frågor på att ganska underligt sätt och är nu förmodligen skäligen misstänkt för droginnehav eller allmän psykisk störning.

Amen yes asså! Nyss fick jag veta att det faktiskt finns goda människor på jorden. Mamma sa att killen som äger bilen som jag backade på ringde och sa att vi stryker ett sträck över det hela och jag behöver inte punga ut en krona. Vilken lättnad. Särskilt nu när mina gogglor blev stulna och jag måste köpa nya. Ibland hade det inte varit helt fel att vara stenrik.


Elak tjuv...

Förra veckan var kanske sämst. I lördags när vi åkte snowboard på stan på snöfestivalen så stal nån jävel mina gogglor. Åh vad onödigt! Varför i hela friden skulle jag bli bestulen!? Det kommer jag förmodligen aldrig få något vettigt svar på. Synd för tjuven att dom är flera år gammla och inte alls lika värdefulla som dom en gång varit + att dom är repiga och fulla med intorkat svett. IN YOUR FACE EVIL TJUV!
Jag trodde inte heller att lompisskolebranden skulle påverka mig men jo jävlar, vi har varit tvugna att ge upp vårat klassrum för dom små barnen. Det finns inget annat än orättvisa i världen.
Tur är det iaf att jag åker till Kläppen snart och är borta från Kiruna i 2 månader. Jag behöver semester mm åh mm.


RSS 2.0