Sjuksöndag

Vilken helg jag har haft. Jag har inte lämnat min lägenhet på två dygn. Jag fick en släng av dödsförkylningen och har stundvis varit helt säker på att min död kommer att orsakas av mitt eget snor.

Idag mår jag bättre så imorn trallar jag till första dagen på jobbet för den här sommaren.

Trots mitt miserabla tillstånd har jag orkat vattna mina blomster. Det är bra för nu växer tomater och min ärtplanta har blommat. Men som dom dricker. Nu när det varit soligt hela veckan får jag vattna flera gånger per dag. Jorden torkar asfort.



Ófeigur blir bättre!

I söndags var equiterapeuten uppe igen och den här gången såg allt bara bra ut. Lite låsningar finns kvar att jobba på men nu kan jag rida helt som vanligt igen och behöver inte undvika böjda spår.

Offes allmäntillstånd är också mycket bättre. Han är fortfarande tunn men får nu massor med mat. Han står med sin kompis Nadja som han har ett bra förhållande med. Det är vår och han är pigg och framåt. Han är otroligt mycket gladare nu än vad han var i vintras. Det rent lyser om honom. Jag är så lättad!

Så nu när allt känns så bra har jag anmält oss till iskalla ryttares dressyrtävling 3 juni. Jag ska alltså tävla LC:1 med min älskade islandshäst. Något ingen av oss gjort förut. Jag hoppas bara att jag inte jobbar just den dagen för det ska verkligen bli kul att se hur bra vi fixar ett dressyrprogram som inte innehåller tölt.

Woop woop!


Tjena tomater!

Det blir tomater! Woop woop!


Konsten att vara cool

I dagens samhälle gäller det för unga människor att ständigt vara cool. Eller åtminstone att inte vara ocool. 
 
Jag har faktiskt vid några tillfällen drömt att Jumme dumpat mig just för att jag inte är cool nog. Jag har då i drömmen helt accepterat det som ett faktum och tänkt att "nä det är sant, jag är inte nog cool för honom", ryckt på axlarna och gått vidare.
 
När jag sedan vaknat och tänk igen vad jag egentligen drömt har jag funderat vidare på det där med att vara cool. Hur är man egentligen cool? Hur kan man bestämma graden av coolhet? Hur är man om man är alldeles för lite cool?
 
Detta begrepp är inget jag egentligen strävar efter att vara eller följa. Dock är ordet 'cool' ett ord som jag själv använder dagligen för att beskriva hur jag upplever personer, djur, saker och annat.
 
Om man slår upp ordet cool säger ordboken så här:
Cool 1 lugn, avspänd 2 (positivt förstärkande) tjusig, 'häftig'
 
Vidare då till häftig:
Häftig intensiv, våldsam; plötslig; hetsig; (vard.) tuff, modern, tjusig
 
Att vara cool kan alltså med stöd från ordboken betyda väldigt många olika saker. Släng in den mäskliga faktorn och det blir än mer svårt att bestämma sig för vad som är coolt och vad som inte är det. Alla är vi olika som man brukar säga. Vissa tycker att spindlar är det mest coola i hela världen medans andra får behagliga rysningar av att segla.
 
För att bli så cool som möjligt får man helt enkelt bestämma sig för en kategori, hitta ett kompisgäng, ta reda på vad som anses vara coolt i just det gänget och sen bara hålla sig till det och till slut uppnå maximal coolhet i just det området för just den gruppen. Och för att aldrig bli kallad tönt eller tappa sin status får man se till att aldrig prata eller umgås med någon av annan åsikt. Eller?
 
Vad blir då slutsatsen på min mycket lilla undersökning gällande cool? Egentligen att jag är precis lika vilsen i frågan som jag var när jag började fundera på det från första början, däför släpper jag nu det här och lever på som vanligt.
 
Sånt här har ingen tid med.

Hej Katterjokk

Familjehäng i Katterjokk är inte nödvändigtvis bara mys och spelkvällar. Nej man kan även göra helt andra saker. Som att sätta upp avspärrning för skoteråkare. Så det här är en hälsning till alla skoteråkare i området, kör ej på den avspärrade tomten. Gör ni det så sabbar ni bara och det är inte ens svårt att köra runt. Tack för er medgörlighet!


Bästa polarn

Det är så härligt nu när Katt inte längre har tratten. Vi leker och gosar som aldrig förr. Jag hoppas verkligen att kastreringen har gjort sitt. Jag fixar inte att hon löper stup i kvarten. Hennes lekfullhet har inte alls minskat och det är jag bara glad över.


Det finns iallafall tv-spel

Lördagkväll och jag känner mig ensammast i världen. Tidigare idag var jag dessutom på vattengympa, VATTENGYMPA! Nä vet ni va, lördagar borde förbrukas på lättsammare och gladare sätt...

När jag surfade på sociala medier hittade jag en blid som fick mig att se en svag ljusglimt längst bort i tunneln. Med sina tv-spel är man mindre ensam.


Inte mitt djurår...

Detta år har verkligen inte börjat särskilt kul vad gäller mina djur. Det går inte en dag utan att jag saknar min älskade lille Ågren.

I vintras tappade min häst tölten och efter en massa misslyckade försök att rida till problemet tog jag honom till equiterapeuten där jag fick veta att hans höft blivit sned. Det är inte farligt eller så och nu är vi på god väg att räta ut hela hästen så det känns bra. Däremot har jag annat att oroa mig vad gäller min fina springare.

För ca 1,5-2 månader sedan när Offe började fälla vinterpälsen upptäckte jag att han hade blivit lite tunn. I takt med att pälsen försvann blev det mer och mer tydlig att han blivit alldeles för tunn. Så pass att jag blev jätterädd. Inte bara fett har försvunnit utan även musklerna har börjat försvinna och höfterna sticker ut. Min häst som alltid varit mer av en knubbis är nu en riktig tunnis som man tydligt känner varenda revben på.

När veterinären vaccinerade honom tog hon samtidigt ett blodprov. Blodvärdena var normala och nu väntar jag på vad parasitprovet säger. Förhoppningsvis är han helt frisk och avmagringen beror troligast på att han inte fått i sig nog med mat i hagen. Hans hagkompis han stod med i vintras var något av en hetsätare så det är inte omöjligt att hon ätit merparten av maten.

Nu får Offe fortsatt ökning på mat tills han gått upp i vikt. Sen är det bete så då ska han inte behöva svälta. Stackars häst.


Matilda grönfinger

Mina plantor lever och mår! Nu blommar en av mina tomatplantor. Det ser lovande ut. Snart kan jag förhoppningsvis äta mina hemodlade körsbärstomater till frukost.

Mitt plötsliga odlingsintresse kommer sig av mitt sätt att försöka vara en bättre människa. Jag har blivit vegetarian och jag försöker i liten skala att odla min egen mat.

Allt som allt av ätbara saker växer tomatplantor, chiliplantor, paprikaplantor och en liten kattbiten ärtplanta i min lägenhet. Jag hoppas att alla tids nog ger frukt. I veckan har jag sått basilika som får mysa i miniväxthuset tills dom börjar växa.


RSS 2.0