Hurra för anime!

Idag har jag varit hos frisören och klippt av massa hår.
Precis som vanligt så känns det förjävligt men det ska nog gå att leva med. Kallt som fan är det ute och ont i huvet har jag. Äh jag ska inte vara bitter. Jag ska kolla på One Piece som för övrigt är en fruktansvärt rolig anime. Rekomenderas skarpt. Jag måste dock erkänna att jag är lite smygkär i Sanji (blonda killen på bilden). Han är awesome även om han är blond. Om animekaraktärer fanns på riktigt... Vad underbar världen hade varit...



/Matilda

Upprörande

Jag kom på en grej som jag nästan hade glömt bort.
Allt detta tjat om filmen Paranormal activity gav mig höga förväntningar. Den skulle ju tydligen vara bland det mest läskiga man kan se osv. Så jag såg den för ett tag sen men jag tycker att den var rent dålig. Man bara väntade och väntade på det där läskiga men det kom aldrig. Filmen var slut innan den hunnit komma igång. Jag är rent besviken. Kan nån förklara för mig vad som är så bra med den där värdelösa lågbudjetfilmen?

/Matilda


Moora

Nu äre så att jag sitter i en säng i Mora. En jäkligt skön säng också, så jag har sovit som en prinsessa.
Jag förtjänar medalj, och så är det bara. :)
Nu ska vi dra oss mot Mora city. Om nu det är någonting att se, men det visar sig. Ska ut och rida sen!
Men Matilda, kom ihåg och ge mig medaljen...

När jag var på Bali...

Om ett litet tag styr jag och Lotta kosan mot Daaalarna. Tänkte att man måste passa på och se världen lite medans man kan, och vad är bättre än att åka till Mora? Finns nog inget bättre.
Nä, ingen rast eller ro på dethär stället inte. Sen jag landade i tisdags tills nu har jag kanske sovit totalt 12 timmar. Bra gjort där och värre lär det bli...
Hejja Wången...

Vad vore livet utan spänning?

Idag har jag spenderat större delen av min arbetsdag ståendes i en upphissad traktorskopa. Anledningen var den att liftarna skulle monteras på barnliften.
Glatt skuttar jag i skopan (som för övring är fulproppad med liftar) med fickan full av insektsnycklar och slänger på lift efter lift. Anton klättrar också upp i skopan och där står vi medans pappa sköter start och stopp. Helt plötsligt när jag står och skruvar som bäst startar pappa liften och jag hinner inte rycka ut nyckeln så den sitter kvar på skruven. Dåligt synkat.
Grinigt tar jag upp nästa verktyg ur fickan och fortsätter. Efter att 22 liftar sitter på plats är det rast.
Efter rasten forsätter vi med samma uppställning även denna gång, jag och Anton i skopan och pappa kör lift. Det var bara så att nu ligger några liftar halvt utanför skopan och givetvis fastnar alla i varandra inklusive oss stackars människor i skopan. En kedja bestående av 3 liftar hänger ut ur skopan och jag sitter fast med mina ben i ett enda virrvarr av liftar. Jag funderar på om det inte vore bäst att införa körkort för liftanordningar.
Som tur är lyckas jag hålla mig kvar i skopan och tog mig levande genom dagen. Det här med säkerhetssele kanske inte är nån dum idé, borde prova en sån nästa gång.

Jaha ja

Tänk att så fort man lämnar stan är det alltid något galet som händer. Nisse är en mycket ond ponny så är det bara. Trevlig på många sätt men väldigt ond. Givetvis innebär ju det att han hamnar på mig. Den där gubben Berg hoppas nog att jag ska kastas av eller få en hov i huvet. Men jag ska göra mitt bästa och försöka ta hand om mina tre fosterbarn. Tur att Anna-Sara kommer hem och tar över en av dom, blir som mycket roligare när hon är hemma. Med lite träning blir det nog ändå ganska kul med Offe-toffe och Nisse-tisse, men må hinhåle ta Nisse om han sprakar på Offe.

Man börjar ju fundera...

Senaste veckan har jag lyckats med följande saker;
Slå migjsälv i läppen med telefonen, så jag fick världens fläskläpp, medans jag pratade med Matilda.
Tappa ner min jacka mellan sargen och väggen i ridhuset så vaktmästaren fick hoppa ner och hämta den.
Försova mig, typ 2a gången i mitt liv. Dock bara en kvart men iallafall.
Tvätta en tvätt i 3 timmar. Maskinen bara gick och gick och jag visste inte hur jag skulle ändra tiden.
Kommer inte på nått mer nu men det skulle inte förvåna mig om jag klantat till det mer utan att komma ihåg det.
Jag tror nästan att jag lider av 7 års olycka. Jag måste helt enkelt ha slagit sönder en spegel nångång.
I måndags fick vi 2 möss på samma dag i fällorna. Äckligt. Nu är vi inne på 6e musen. Man blir ju less.
Dagarna går fort. Och i fredags hade jag lektion, och jag var awsome. Jag la ribban högt och Sara sa att jag hade klarat examen galant om det varit. Man kan ju inte bli sämre iallafall? Känns skönt! Nästa fredag ska jag ha min sista, tempoväxlingar i tölt.
Igår red vi för Vignir. Det gick bra, jag fick rida min lilla Y. Han gick jättebra tydligen. Men lat och trött var han. Jag är iallafall nöjd. Han är så rolig. Istället för att ta skänkeln blir han lat och när man trycker på lite mer så han ska svara gör han ett jämfotahopp. Söt häst.
På eftermiddagen hade vi körning. Jag körde Frisk. Vi körde i skogen och travade på. Det är så himla roligt att köra, jag vill också ha en körponny!
Har jour nu... Är lite trött. Men imorgon är sista morgonen för denhär veckan, för på fredag flyger jag hem! Ska bli jättekul.
Men har inte skrivit ut flygbiljetterna ännu. Börjar få hyffsad panik, skrivarn funkar inte i datasalen. Måste fixa.
Ska vila lite nu innan vi börjar kl 13.
Hejdå.

Internet är tillbaka

Äntligen är internet tillbaka. Nu kan jag kolla på anime igen. Måste skaffa en extern hårddisk snart så jag kan tanka alla serier jag vill se så jag slipper avlida när jag inte har internet.
Dagens ungdomar... Att man måste vara så bunden vid den moderna tekniken.


Vampyrer

Igår försökte jag se True Blood på nätet. Kämpade järnet flera timmar men tillsist sket jag i det eviga buffrandet och slog på Twilight (sista boken) på ljudbok.
Det börjar bli väldigt spännande nu, är på sista timmen typ.
Halleluja för ljudböcker! Tänk att slippa läsa.
Har försökt ta mig igenom boken hela sommarn utan nått vidare resultat, men med ljudboken går det i rasande fart.
Det är väldigt trevligt.
Man kan städa och borsta tänderna samtidigt som man lyssnar, awsome.
Dethär med vampyrer är bra.
Citerar Helena P:
  1. pojke är vampyr

  2. vampyren vill vara god, alltså mänsklig och inte suga på människor

  3. söt flicka blir kär i den goda vampyren med onda sidor

  4. pojken blir kär i flickan som inte är vampyr
likheterna mellan True Blood och Twilight är många.
+ kompis som är kär i flickan som är hund/varvulv.
Japp.
Vad jag är duktig.

Vilket straff...

Igår dog internet och vi har ju även TV och hemtelefon ansluten via den där jävla skiten så nu har vi ingenting hemma.
Hoppar igång igen tidigast kl 18.00 i kväll så nu sitter jag, trött och förjävlig hemma hos min pappa. Klockan är just nu 06.36 och just i detta nu finns inget ljus i livet.
Är här för att ta Hegga till dagga när han vaknar. Hoff det här ställer jag aldrig upp på igen. Jag som är ledig idag och så måste jag vakna en så förfärligt orimlig tid. Fredag den 13 är det ju så det är väl därför man måste plågas.


Du och jag Matilda.

Jag saknar Matilda, min bestaste beste ven.
Så roligt som vi har kan ingen annan på hela jorden ha tror jag.
Kände mig lite lagom nostalgisk när jag satt och lyssnade på en gammal HIM dänga för ett tag sen. Det var tider det.
Jag och Matilda på festival i Finland säger jag bara.
I bilen på väg hem satt vi och grinade.
Mamma skrek "en kaffekopp!".
Nä. Jag och Matilda. Och Ulfur och Offe. Vilket gäng!
Idag var förövrigt en dag precis som alla andra dagar här på Wången. Lite häst (jag red lilla Y idag, bäääst). Lite gnäll (en jävla massa gnäll om allt av alla).
Och lite mus-jakt. Vi fick våran 3dje idag.
Det är mycket möss såhär års tydligen.
Jag lånade en hund och hoppades att dom skulle bli avskräckta.
Hoppas det funkar!
Han var söt iallafall.
Nä, nu kom jag av mig. Imorn ska jag fota järnet och så ska ni få följa mig en dag i skolan. Åsåm.
Jag vill hem, och sola min häst.

En dag på jobbet


Här är jag på jobbet.

På jobbet sköter jag om snökanoner och kör bla skoter och lift.


Här är en aldeles riktig snökanon.


Det är dessa maskiner jag ständigt slåss med. Vi har väldigt svårt att komma överens men i slutändan är det alltid jag som segrar. Visserligen så har vi ju nån jävla nisse som är och fifflar med våra kanoner och det är något som gör mig så fruktansvärt förbannad. Vet man inte till 100% vad man sysslar med ska man inte röra kanonerna. Tänk att vissa har så svårt att förstå. Nåväl...


Här styr man liften.


Det är precis lika lätt som det ser ut. Man trycker bara på knappar, end of story.


Här åker diverse glada barn.
 
Bilden är faktiskt inte särskilt suddig, det är bara vädret som var så suddigt nu på kvällen.


Så här såg det ut tidigare under dagen.

För övrigt så fick jag snällt ställa mig i fiket en stund idag. Hegga sprang och krasha på galret på golvet och slog bort halva pekfingernageln så Lena och Hegga drog på sjukan. När dom sen kom tillbaka för att stänga sprang en liten mus på golvet. Vi började jakten med två pappersmuggar i högsta hugg och musen drog in i pianot så vi slet upp pianot och försökte fånga den där kvicka lilla rackaren men den smet. Så fick jag in den i ena muggen men då kände jag en liten nos och massa morrhår mot mitt nakna ringfinger och av ren reflex drog jag undan handen och då muggen också så musen smet in i sitt hål under korvgrillen och mer av den såg vi inte.

Jaha det var dagens bravader. Jag vänar med spänning på morrondagen.

/ Matilda the rocker


Jag håller mig för skratt

Idag var en sån där hyfsat besvärlig dag.
Spenderade 8 timmar i backen där 6 timmar bestod av en intensiv fight med snökanonerna. Jag är nu fullkomligt övertygad om att dessa helveteskanoner hatar mig.
Alltid är det nånting att bråka om, idag var det dock framför allt vädret men jag tror ändå att kanonerna själva låg bakom diverse frysningsattentat.
Svinigt kallt ute vilket resulterade i att två slangar frös varpå den ene även helt plötsligt hade flera små hål och sprutade glatt små små iskalla vattenstrålar på allt i närheten.
Allting frös till is idag. Först själva vattenpumpen sen någon hydrant sen slangar och sen delar av kanonerna. Och när det är så kallt som det var idag kan man liksom inte heller bara slå av för på bara några minuter fryser varenda vattenfyllda del vilket skulle betyda att allt skulle behöva tas in i garaget och det skulle inte alls funka det heller.

Totoro! =^.^=

/ Matilda


Jahapp.

Snart är helgen över för denna gång också, jobbigt läge.
Flyttade hem till min stuga igår, och det första jag gjorde var att kolla i sopskåpet, och jo, där ligger en död mus.
Den hade gått i en fälla.
Istället för att känna segerns sötma blev jag arg, för jag trodde att domdär äckliga djuren hade hittat sig nån annanstans att bo. Men icke, väggen och sopskåpet i stuga 7 är tydligen ett alldeles ypperligt ställe att bo på.
Äckliga äckliga djur.
Har av just den anledningen sovit mycket dåligt inatt, inbillade mig att jag hörde en massa kraffsande ljud.
Förutom mina dumma husdjur har denhär helgen varit väldigt skön.
Jag och min klass har fått låna en dvd-spelare av våran mentor som vi installerat i en stuga, så jag har suttit och tittat på film hela helgen. I fredags kollade vi Cars och The Departed, himla bra. Igår såg vi Att göra en pudel och Alpha Dog. Inte alls lika bra...
Igår lyckades jag faktiskt tvätta två maskiner också, mycket bra gjort.
Idag ska jag nog rida två hästar, är barnvakt åt min sambos häst. Har aldrig ridit honom men jag ska väl kanske ta mig en liten tur för skojs skull.
Sen ska Ymir ridas, ska ta en skritt-tur med Lisa och Valsa.
Jaja, hejdå.

Fredag

Med 1 dec snö på backen kan inget gå fel kan man tycka. Igår blev det vinter och det var på tiden tycker jag. Inte en snöflinga på hela hösten förrns nu.

Igår red vi för Gummi, det var passträning som stod på schemat. Jag fick rida min älsking Lilla Y (Lilla My kan man också säga). Han gick jättebra, trots att Gummi kom ihåg honom från tidigare år, han kallade honom den "galna fuxen". "Galna fuxen" var jättelugn och tom lite lat, allt gick som smort förutom galoppfattningarna från tölt. Då blev det bara spring och inget vettigt alls.
Tycker att Gummi var jättebra, och jag fick lära mig mycket om hur man ska lägga upp passträningen när den dagen kommer. Om ca 5 år dvs, för mig och Úlfur alltså.
Ingen pass igår förstås - givetvis, man sitter inte bara upp på en häst och gasar runt i pass, det förstår ju vem som helst. Men vi började med att få hästarna lösgjorda och lydiga.
Idag fick jag rida Gambri, och det var en mindre angenäm upplevelse. Han var som ett järnspett. Jag har ridit honom mycket men idag var våran sämsta dag. Han var riktigt stel och hängde i handen, jättetråkigt. I ena varvet gick han hyffsat i tölten men i andra rollade han som en galning. Väldigt frustrerande. Jag hade kunnat jobba i en timme med att försöka få honom mjuk i skritt men det får man ju inte på lektion tyvärr. Finns ju något som kallas för ridlärare, som alltid säger att man ska göra en massa annat...
Helgen kommer bli kanonskön. Ingen jour och inga direkta måsten!
Åsåm!

Blööä

Jag tänkte bara berätta för omvärlden att jag lever.
Nu när jag måste blogga om Úlfur så kan jag ju lika gärna skriva en rad i min egen blogg som för tillfället har blivit mer Anna-Saras blogg. Dock inte mig emot. det är ju roligare att läsa sin egen blogg när nån annan skriver i den.

Söndag

Och jag ligger i sängen och vilar.
Har haft jour i 10 dar, 10 dagar utan sovmorgon. Man kan ju avlida för mindre.
Är jättetrött och less.
Mitt skoskav jag fick när jag var hemma har inte försvunnit, det blev bra men sen råkade jag smälla en dörr på det så det började blöda. Infekterat skoskav är inte kul, mocka med foppatofflor är inte att rekommendera.
Dessutom har jag dödsont i mitt knä, mina Voltaren är slut. Pest och pina!
Jag och min sambo har flyttat tillfälligt.
Förra helgen upptäckte vi att vi hade möss inne. Det slutade med att Låtta vaknade en natt av att råttan hängde i gardinen ovanför hennes huvud. Och hon visade sig ha ett råtthål precis under sängen.
Jätteäckligt.
Vi har köpt 6 fällor och fått en råtta och snart har det gått en vecka. Jag tror vi flyttar tillbaka snart.
Jag har fått en ny favvohäst, Ymir heter han. 9 år efter Dagur frá Thverá. Kvalat till sm i femgång. Han är jättesöt och lat men han får ofta för sig att springa och låtsas bli rädd för saker och ting. Det är roligt. Förra fredagen gjorde vi några sorts piruetter runt i ridhuset. Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig.
I fredags red jag Gambri igen. Vi red ett T3 program. Det gick dåligt. Det var travtakt, passtakt och rollningar om vartannat. Jag är inte alls nöjd.
På torsdag ska vi rida pass med Gummi. Jag hoppas jag får rida Ymir.
Alldeles strax ska vi gå och ta in hästarna.
Jag vill mest ligga kvar i sängen och sova.
Blä.
Igår skulle jag på Halloween-fest. Men det blev inte så, jag sket i det och gick och la mig.
Värt.

RSS 2.0