När det blir för tråkigt tappar man het enkelt hoppet om det mesta..

Som kanske kan anas utifrån föregående inlägg börjar bli sannerligen trött på att plugga. Jag har verkligen inte för avsikt att hoppa av eller så jag är bara trött på att inte ha pengar och varken tid eller råd att åka på semester eller ens hem för den delen. 
 
Att plugga historia har lett till att jag mer eller mindre fullkomligt har tappat tron på allt vad religion innebär. Vid närmare eftertanke har det fått mig att bitvis tappa tron på mänskligheten över lag. Har människan någonsin gjort något att vara helhjärtat stolt över? Människor är ett slag som lär sig oändligt med saker men som i regel missbrukar kunskap och gör allt för att få makt. Det mest uppenbara jag kan läsa ut av människans historia är att det är ett enda stort strategispel om makt och status, punkt. Det betyder inte att varenda människa som någonsin vandrat på denna jord har varit en usel idiot, jag drar inte mänsklighetens historia på individnivå utan mer generellt som art.
 
Om makt, status, ondska och ägandebegär försvann, skulle alla människor kunna bli enbart goda då?
 
 

Nej nu gnäller jag öppet!

Jag känner att jag måste skriva detta högt i versaler:
 
JAG HATAR ATT GÅ I SKOLAN. JAG HATAR AKADEMISK KURSLITTERATUR. JAG HATAR SALSTENTOR. JAG HATAR ATT KÄNNA ATT JAG INTE HELT FÖRSTÅR ELLER KAN LÄRA MIG HELA VÄRLDSHISTORIEN UTANTILL.
 
Så, då var det sagt. Nu ska jag fortsätta plugga och sedan gråta mig till sömns.

Tror bestämt vi firar ettårsjubileum idag!

Om jag inte minns fel är det inte bara fredag den 13:de idag utan också precis ett år sedan jag hämtade hem Devil. 

Det har nog varit ett ganska bra år för henne i alla fall. Hon är oftast lite trevligare nu för tiden än hon var när jag hämtde henne. Det känns bra att hon inte dött av depretion eller liknande. Hon kan periodvis vara så förbannat arg att hon rent ser ut som hjärtinfarkt. Nå väl, än så länge lever hon och som det ser ut i dagsläget får hon fortsätta bo med oss och riskerar inte att avlivas om hon inte drastiskt blir jätteond.




RSS 2.0